Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Ekoreko vandring i Piteå 20/9

Medveten Konsumtion Logga

Följ med på en guidad tur när vi besöker några av Piteås medvetna butiker och kaféer som sticker ut lite extra.

Inbjudan till samråd: detaljplan för del av Pitholm 47:13

Planområdet är beläget vid Piteå hamn på Haraholmen.

Ett förslag till detaljplan för del av Pitholm 47:13 är under upprättande. Detaljplanen syftar till att ge planmässiga förutsättningar för industriändamål. Samrådet pågår från 10 september – 1 oktober.

Forskningsstudier från Piteå kommun presenteras vid europeisk konferens

Kristina Hansson, Inger Erixon och Ulrika Bergmark presenterade studien Reforms for Scientific-based Education and Proven Experience in Sweden – academisation of teachers or teachers as transmitters of market-oriented policies?

Piteå kommuns satsning på forskning i skolan ger avtryck utanför Sverige. Just nu medverkar Kristina Hansson, vetenskaplig ledare vid utbildningsförvaltningen i den stora europeiska forskningskonferensen ECER 2018 i Bolzano, Italien. Där presenterar hon tillsammans med forskargruppen i Piteå fyra olika studier.

Nu sätts Öjebyns fortsatta utveckling i fokus

En utvecklingsstrategi ska bland annat innefatta skola, omsorg, infrastruktur, bostäder och den gamla kyrkstaden.

Arbetet med fördjupade översiktsplaner för utveckling av Piteås fem landsbygdscentra har pågått sedan 2016. Nu ska en liknande plan tas fram för Öjebyn, för att säkra stadsdelens framtid som "blandstad" där boende, handel och verksamheter kan blomma. Solanderskolans verksamhetsområde är ett prioriterat område.

Resultat dialog Rådhustorget 2021

Dialogen Rådhustorget 2021 genomfördes sommaren 2018.

När Piteå fyller 400 om tre år ska Rådhustorget vara en livfull och attraktiv mötesplats för Pitebor likväl som för besökare. Under sommaren 2018 genomfördes en dialog där över 400 personer tog chansen att tycka till om den fortsatta utvecklingen av vårt unika torg. Tack till dig som bidrog!

Grandagen – en folkfest för hela familjen

Rejne och Renèe – våra uppskattade Pitemaskotar bidrog till feststämningen under Grandagen.

Idag bjöd Grans naturbruksgymnasium in allmänheten till sitt traditionella öppna hus. Barnridning, hunduppvisning och en tur med traktor var några av de många aktiviteter som fanns med i programmet. Nytt för i år var möjligheten att prova på att köra travhäst och traktor i simulatorer – något som var mycket uppskattat av såväl barn som vuxna.

Händelserik näringslivsvecka i Piteå

Illustration

Trevlig arrangemang under andra hälften av denna vecka. Energiminister inviger, golftävling för företag och öppet bruk hos en av Piteås stora arbetsplatser.

Ta Steget Till Eget

Illustration

Ta chansen att delta i vår populära seminarieserie för blivande företagare. Totalt 8 träffar där vi jobbar med affärsidé, affärsplan, omvärldsanalys, marknadsföring, budget, bokföring och skatter bland mycket annat. Kostnadsfritt, men begränsat antal platser så anmäl dig redan idag!