Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Vikarierande näringslivschef 2020

Nicklas Larsson påbörjar sin tjänst den 20 januari.

Efter 20 år i förskingringen flyttar Nicklas Larsson hem till Piteå för jobbet som vikarierande näringslivschef. Han kommer närmast från Tillväxtverket i Stockholm där han jobbat med att utveckla den nationella och regionala servicen till företag.

Två elever gripna för olaga hot

Läget på Pitholmsskolan är nu lugnt och skolan jobbar vidare med stöd för personal och elever.

Två elever på Pitholmsskolan greps under morgonen för grovt olaga hot mot två av skolans elever. Åklagare är inkopplad. Eleverna som utsatts för hot får stöd nu och kommer att erbjudas fortsatt stöd. Läget är lugnt på skolan och rektor bedömer att det inte föreligger någon risk utöver det inträffade.

Mätning och uppdaterade rutiner minskar risken för legionella på vård- och omsorgsboenden

Det vanligaste smittstället är duschen och rutiner för egenkontroll som regelbunden spolning av varm- och kallvatten sänker halterna av bakterien.

Under hösten har vattenprover tagits från samtliga vård- och omsorgsboenden i Piteå kommun. Det är en del av ett projekt som Miljö- och hälsoskydd genomfört under våren 2019. I de fastigheter där värdena bedöms vara för höga kommer de att åtgärdas och nya prover kommer att tas.

Här kan du hämta sand för att bekämpa halkan

Gratis sand finns att hämta på olika ställen i kommunen.

Det råder halka i kommunen på grund av temperaturväxlingar och regn de senaste dagarna. Vi erbjuder sand kostnadsfritt på ett flertal ställen i kommunen. Så det är bara hämta och sanda vid ditt hus. Ta det lugnt och kör försiktigt om ni ska ut efter vägarna.

Karin Smirnoff vinnare av årets kulturpris

Karin Smirnoff vinnare av Piteå kommuns kulturpris 2019

Piteå kommun har idag delat ut sitt kulturpris och ett flertal stipendier inom kultur och idrott. Bland stipendiaterna finns idrottsutövare, ungdomsledare och kulturutövare. Hanna Öberg fick för andra året i rad ta emot Niclas Jonsson stipendium och kulturpriset på 25 000 kronor tilldelades författaren Karin Smirnoff.

Inbjudan till granskning: förslag till detaljplan för del av Stadsön 2:1, Rådhustorget

Planområdet omfattar Rådhustorget och byggnader i direkt anslutning till torget.

Ett förslag till detaljplan för del av Stadsön 2:1, Rådhustorget är under granskning. Planens syfte är att säkerställa ytan som torg, möjliggöra gatuomläggning samt skydda kulturmiljön i de befintliga äldre byggnaderna i direkt anslutning till torget. Granskning pågår från 3 – 24 december.

Strålande event på soligt Solliden

Både stämningen och vädret var på topp under lördagens hemvändarevent på Skansen.

Hemvändareventet PS Saknar dig på Skansen blev en succé! Dagen bjöd på över tusen besökare, ett strålande väder och en härlig stämning. Flera av besökarna var antingen på väg – eller sugna – att flytta norrut igen. Förhoppningen är att besöket på Skansen kan få fler att välja Piteå och Skellefteå som hemstad.

Äntligen är isbanan öppen igen!

Välkommen ut!

Välkommen ut i ett fantastiskt vinterlandskap.