Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

SFI-elever i Piteå möter näringslivet – Adecco och MAX

Ahmed Ismail, MAX, Maria Johansson, Adecco, och Fredrik Blom, Kompetensförsörjningen var mycket nöjda med dagens träff.

Idag mötte ett sjuttiotal SFI-elever möta representanter från näringslivet i Stadshusets sessionssal. Maria Johansson från Adecco och Ahmed Ismail från MAX berättade om vad som krävs för att arbeta inom deras verksamheter, vilka förväntningar de har på sina anställda och vilka olika yrken man kan arbeta med.

En hyllning till Piteås företagare

Vinnarna presenteras på årets gala den 8 november.

I dag fredag den 11 oktober presenteras årets nomineringar till Piteå Business Awards. – Under Piteå Business Awards ges möjlighet att visa upp framgångsrika företag, företagare, varumärken och besöksanledningar, säger Peter Palmqvist, näringslivschef.

Ansök om förskoleplats för nästa år senast 15 oktober

Kom ihåg att ansöka om förskoleplats inför nästa år senast 15/10.

Behöver ditt barn plats i förskola efter jul? Kom ihåg att skicka in ansökan senast 15 oktober. Läs mer på hemsidan och ansök via vår e-tjänst.

Forskare och lärare från Piteå kommun medverkade vid nordisk aktionsforskningskonferens

Ulrika Bergmark, skolforskare och magisteranderna Sara Viklund, Strömbackaskolan och Anna-Karin Hagström, Musik & Dansskolan, Piteå kommun.

Den 3-4 oktober deltog Ulrika Bergmark, skolforskare Piteå kommun och biträdande professor, Luleå tekniska universitet tillsammans med lärarna och magisteranderna Sara Viklund, Strömbackaskolan och Anna-Karin Hagström, Musik & Dansskolan, Piteå kommun, vid en nordisk aktionsforskningskonferens (Noralf). Konferensen hölls vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet och temat var: Aktionsforskning och hållbarhet – förändringskraft, tillit och ansvar.

P.S Saknar dig 2019 - Save the date!

Piteå och Skellefteå saknar dig

Piteå och Skellefteå saknar dig. Därför slår vi våra påsar ihop och välkomnar utflyttade och norrlandsvänner till en hemvändarträff på Skansen i Stockholm den 30 november.

Piteå kommun flyttar felparkerade och övergivna cyklar från stadskärnan.

Övergivna cyklar

Vintern knackar på dörren och felparkerade cyklar kan ställa till problem, både för fotgängare och för de som ska hålla stadskärnan ren, snöfri och framkomlig. Därför startar nu Piteå kommun höstens utsortering av cyklar som står felparkerade eller är övergivna i centrum.

Flera stadsdelar får nya hastighetsgränser

Nu införs 40 och 60 km/h som hastighetsgränser i ytterligare fyra stadsdelar.

Den 15 oktober inför kommunen nya hastighetsgränser i Djupviken, Annelund, Strömnäs och Pitholm för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Hastighetsgränserna 40 och 60 kilometer i timmen ersätter de tidigare hastighetsgränserna 50 och 70 kilometer i timmen.

Vill ditt företag medverka vid PS Saknar dig? Anmäl dig nu!

Piteå och Skellefteå saknar dig

29-30 november är det dags för hemvändarträff i Stockholm där Piteå kommun, Skellefteå kommun och företag från båda kommunerna samverkar för att försöka locka hem utflyttade. Nu är det hög tid för dig som företagare att anmäla ditt intresse om du och ditt företag vill medverka.