Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Förlängning av växelvisa distansstudier för gymnasiet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar gymnasieskolor att delvis bedriva fjärr- eller distansundervisning under perioden 25 januari till 1 april 2021. Initialt beslutade Piteå kommun om växelvisa distansstudier fram till sportlovet. Strömbackaskolan förlänger beslutet och Grans naturbruksgymnasium har endast två årskurser på plats i skolan fram till påsklovet.

En klass på Pitholmsskolan går över till distansundervisning

Klass 9 d går över till distansundervisning

På grund av det ansträngda bemanningsläget på Pitholmsskolan och för att minska trängsel och smittspridning, kommer klass 9d att tillfälligt ställa om till distansundervisning från måndag 1 mars till 5 mars då eleverna går på sportlov.

Ny arbetsgrupp leder arbetet med Norrstrands fotbollshall

Arbetsgruppens mål är att under vintersäsongen kunna erbjuda full verksamhet i hallen med en trygg och säker drift.

Kultur, park och fritid har tagit fram en organisation för den fortsatta processen kring lagning/ombyggnation av fotbollshallen på Norrstrand. Per Lenndin är utsedd som samordnare och kommer att leda en arbetsgrupp med representanter från kommunen och fotbollen där även entreprenören BD bygg är inbjuden. Därutöver finns även en kommunal styrgrupp.

Digital ansökan om skolskjuts

Från måndag 1 mars 2021 kommer vårdnadshavare att kunna ansöka om skolskjuts via en e-tjänst. Elever som uppfyller avståndsreglerna beviljas automatiskt skolskjuts utan ansökan. E-tjänsten gäller för de som inte uppfyller avståndsreglerna men av andra skäl, till exempel växelvis boende, har rätt till skolskjuts. Ansökan kan göras för innevarande och kommande läsår och ska skickas in senast 1 maj inför nytt läsår.

Tidigarelagd och avgiftsfri säsong för uteserveringar

Säsongen för uteserveringar tidigareläggs på grund av covid-19.

Det blir en tidigarelagt och avgiftsfri säsong för uteserveringar och tillfällig försäljning även i år. Det har samhällsbyggnadsnämnden beslutat, med syftet att försöka lindra de ekonomiska effekter som pandemin har medfört för Piteås lokala butiker, restauranger och caféer.

Nytt från 1 mars: Stark rekommendation för munskydd i kollektivtrafiken alla tider

Från måndag 1 mars gäller en stark rekommendation att använda munskydd i kollektivtrafiken alla tider.

Från och med måndag den 1 mars rekommenderas bussresenärer att använda munskydd alla tider på dygnet. Rekommendationen gäller för alla födda 2004 och tidigare (16 år och äldre). Detta gäller så länge det finns en utbredd samhällsspridning av Covid-19 i Norrbotten. Grundskoleelever omfattas inte av det.

Stopp för enstaka matcher eller tävlingar

Folkhälsomyndigheten har skärpt restriktionerna för läger, matcher, cuper och andra tävlingar

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om att idrottsrörelsen helt bör avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget. Detta innebär att inga matcher, läger eller tävlingar kommer att få genomföras i Piteå kommuns idrottsanläggningar till dess nya beslut fattas.

Storsund tog emot pris för bästa lyktsläpp på nyårsafton

Per Lenndin överräcker priset till Bo Forsell och Dennis Lövgren.

Igår fick Storsunds byaförening ta emot priset för bästa lyktsläpp under nyårsfirandet med Piteå 400 år. Det var det kommunala projektet för Piteås 400-årsjubileum som uppmuntrat byarna att dokumentera släppet och av 15 medverkande byar så var det Storsund som imponerade mest.