Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Piteå fortsätter att öka!

Vi har aldrig varit fler pitebor!

Sista juli var vi 42 331 pitebor. De senaste månadernas inrikes inflyttning är den största förklaringen till den positiva befolkningsutvecklingen.

Jubileumspotten Piteå 400 år fortsätter fördela medel för arrangemang 2021

Ett 30-tal aktiviteter och evenemang har beviljats medel från potten.

Det fortsätter att droppa in ansökningar till Jubileumspotten Piteå 400 år. Potten där ni som bya-, idrotts, eller kulturförening kan söka stöd för att genomföra ett publikt arrangemang under jubileumsåret 2021. Tanken med potten är att vi gemensamt ska uppmärksamma jubileet och på olika sätt bidra till ett år fullt av aktivitet och kulturella upplevelser.

Familjens Hus öppnar upp med nya rutiner

Öppna förskolan på Familjens Hus öppnar måndag 7 september

Familjens Hus Öppna förskola öppnar upp måndag 7 september. För att minska risken för smittspridning har verksamheten anpassats med nya rutiner och begränsningar på antal besökare i huset och även i de olika rummen på öppna förskolan.

Delta i utmaningen Gå och cykla till skolan!

Nu är det fritt fram att anmäla piteskolorna till utmaningen Gå och cykla till skolan.

Nu har Piteås skolor åk F-6 möjlighet att medverka i den nationella utmaningen "Gå och cykla till skolan" som genomförs under september och oktober. Deltagande skolor gör ett bidrag för klimatet, hälsan och trafiksäkerheten. Dessutom finns fina priser att vinna.

En rätt som hade allt - det blev silver i kockduellen för Pitholmselevernas specialpalt!

Moa och Alva, Pitholmsskolan tog silverplats i Kockduellen

Moa Boström och Alva Bergstedt, Pitholmsskolan vann Piteås stadsfinal i den riksomfattande matlagningstävlingen Kockduellen i januari på Restaurang Herrgården, Strömbackaskolan. Efter det följde några nervösa veckor innan beskedet kom att deras bidrag plockats ut till den stora riksfinalen på Restaurangakademin i Stockholm.

Deltidsbrandmännen uppmärksammas med egen dag

Idag den 1 september är det Brandman på jobbet-dagen, där syftet är att uppmärksamma deltidsbrandmännen och deras arbetsgivare.

Idag den 1 september är det Brandman på jobbet-dagen, där syftet är att uppmärksamma deltidsbrandmännen och deras arbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom Räddningstjänsten.

Pallplats för pitea.se bland kommunwebbar

Arbetet med kvalitet och tillgänglighet på pitea.se har gett resultat.

Piteå kommuns systematiska arbete för en tillgänglig kommunwebb av hög kvalitet ger resultat. I en undersökning hamnar pitea.se på en hedrande tredjeplats av de 289 kommunwebbar som ingick i undersökningen. Vid en genomlysning av webben noteras dessutom för första gången sedan 2009 noll (!) avvikelser. Glädjande både för de som jobbar med webben och för besökarna.

Granskning av förslag till LIS-plan

Granskning av förslag till LIS-plan pågår till 26 oktober.

Piteå kommun arbetar för en hållbar och långsiktig landsbygdsutveckling. Möjlighet till strandnära boende och verksamheter är en av flera faktorer som kan stimulera fortsatt utveckling. Nu startar granskning av förslag på lämpliga LIS-områden. Granskningen pågår från 25 augusti till 26 oktober.