Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Två bekräftade fall av Covid-19 på LSS-boenden

All personal arbetar med visir i nära omsorgsarbete som en extra försiktighetsåtgärd.

Två personer som bor på LSS-boende inom Piteå kommun har testat positivt för Covid-19. I slutet av förra veckan bekräftades det första fallet inom LSS som nu har totalt tre fall på tre olika boenden. Personalen fortsätter arbeta enligt gällande rutiner för att förhindra smittspridning. Närstående och andra i boendet är informerade.

Företagsakuten uppmanar företagen: Hör av er, vi finns till för er!

Företagsakutens uppdrag är att stötta Piteås företag genom pandemin.

De skärpta restriktionerna med anledning av coronapandemin slår hårt mot företagen. Allmänheten avråds från att shoppa, äta ute och röra sig bland folk, en situation som påverkar väldigt många företag. Nu uppmanas Piteås företagare att kontakta Företagsakuten som kan erbjuda stöttning och guidning bland aktuella beslut, åtgärder och medel att söka.

Digitalt möte med fokus på covid-19 och restaurangbranschen

Inför årets adventsmys och julbord är omsorg den viktigaste kryddan. Med anledning av den ökade smittspridningen bjuder Piteå kommun in restaurangbranschen till ett digitalt möte med smittskyddsläkaren Anders Nystedt för att förtydliga branschens ansvar.

Digitalt jubileumsfirande på Piteås födelsedag

Det var en enig kommunstyrelse som med hänsyn till rådande pandemiläge tog beslut om ett digitalt firande.

Kommunstyrelsen i Piteå beslutade i måndags att genomföra firandet av Piteås 400-årsdag digitalt. Det var efter en föredragning av Roger Norén, ansvarig för planerandet och genomförandet av 12 maj-firandet, som kommunstyrelsen beslutade att genomföra dagen utifrån den digitala planen.

Tillfällig stängning av Strömnäs skola

Strömnäs skola stänger 19-24 november

Utbildningsförvaltningen har idag beslutat att tillfälligt stänga Strömnäs skola från torsdag 19 november till 24 november. Skolan har just nu en mycket stor andel av sin personal frånvarande och det är därför svårt att bedriva undervisning som vanligt. Skolan kommer att erbjuda omsorg för barn till föräldrar med samhällsviktiga funktioner.

Nytt projekt ska ge 9:orna framtidskoll

Ung Företagsamhet satsar på Framtidskoll för högstadieelever.

Nu ges ett 80-tal niondeklassare i Piteå möjlighet att lära sig mer sig själv, viktiga val, privatekonomi, entreprenörskap och framtiden. Ung Företagsamhets projekt Framtidskoll erbjuder inspiration och nya kunskaper via interaktiva föreläsningar med syftet att deltagarna får både energi och driv på vägen mot sin framtid och sina drömmar.

Tillfälligt uppehåll i grundskolans simundervisning

Simundervisningen pausas från 18 november - 23 december

Utifrån de skärpta allmänna råden för Norrbotten, den ökade sjukfrånvaron inom skolans verksamheter och smittläget i kommunen har utbildningsförvaltningen beslutat att göra ett uppehåll i grundskolans simundervisning terminen ut. Beslutet gäller från 18 november till den 23 december men kan förlängas om läget kräver det.

Ett bekräftat fall av Covid-19 på äldreboende

Socialtjänsten fortsätter vädja; följ gällande rekommendationer och besök inte våra boenden om det inte är absolut nödvändigt.

En person som bor på ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre har bekräftats positiv för Covid-19. Personen är isolerad, närstående informerade och personalen följer de hygienrutiner som gäller för att förhindra smittspridning.