Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Piteå dansar och ler

Piteå Dansar och Ler 24-28 juli.

I veckan ska Piteå dansa och le och det innebär att Sundsgatan av avstängd för trafik inne i centrum. Festivalen är entréfri för att erbjuda alla att ta del av sommarens största folkfest i Piteå. Piteå kommun sponsrar festivalen och hoppas att både Piteåbor och besökare får en trevlig upplevelse.

Ett viktigt sommarjobb

- Jag gillar att ta ansvar och här har man ansvar för människor och det är viktigt, säger Alexander Jadinge.

På gymnasiet går Alexander Jadinge teknikprogrammet, men han valde ändå att söka sommarjobb på ett äldreboende. – Jag gillar att ta ansvar och här har man ansvar för människor och det är viktigt, säger Alexander Jadinge.

Eldningsförbud i Piteå

Från kl 12.00 måndag den 22 juli råder det eldningsförbud i Piteå kommun.

Från kl 12.00 måndag den 22 juli råder det eldningsförbud i Piteå kommun. Det innebär att eldning utomhus är förbjuden och att grillning fritt i naturen inte är tillåten. Eldningsförbudet gäller i nästan hela länet. Undantaget är fjällkommunerna Jokkmokk, Gällivare och Kiruna.

Ida och Julia sommarjobbar som chefer

På äldreboendet Berggården i Piteå vikarierar Julia Engström och Ida Ek som boendechefer under sommaren.

På äldreboendet Berggården på Berget i Piteå vikarierar Julia Engström och Ida Ek som boendechefer under sommaren. För Julia är det andra sommaren hon sommarjobbar som chef, för Ida är det den första. Eftersom de båda är relativt nyexaminerade från kandidatutbildningen i sociologi med inriktning på personal och arbetsvetenskap på Luleå tekniska universitet så delar de på uppdraget. - Det är en trygghet att vara två, för man har någon att bolla frågor med om man är osäker.

Prideparad i Piteå den 25 juli

 Pite älv pride 2019 avslutas med en prideparad i Piteå den 25 juli.

För RFSL i Piteå älvdal är alla människors lika värde i fokus och med Pite älv pride hoppas man bidra till ett öppnare samhälle och främja utvecklingen för HBTQ-personer runt Piteå älv. Under året har de besökt Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och nu Piteå 24-28 juli i samband med Piteå Dansar och Ler.

Området vid universitetet har fått ett namn

Berget heter stadsdelen där universitetet. PIteå Science Park och Acusticum finns.

Kärt barn har många namn. Det gäller också området vid universitetet på Berget som genom åren gått under olika benämningar. Efter en omröstning mellan tre namnförslag är det klart – området är en del av Berget och behöver inget ytterligare namn.

Piteå - Sveriges 8:e bästa idrottsstad

SM-guldet vägde tungt i rankingen av Sveriges idrottsstad.

Idag är vi stolta. Piteå Summer Games - en av världens största ungdomscuper i fotboll - har återigen förgyllt vår stad med talang, spänning, glädje och människor från hela världen. Dessutom har Piteå klättrat på listan över Sveriges idrottskommuner till 8:e plats – tack vara PIF:s SM-guld.

Upptäck Piteås fantastiska skärgård

M/B Renön turbåt

Ta en turbåtstrafiken ut i Piteås fantastiska skärgård. Båtarna trafikerar skärgården under fem veckor i sommar. Det finns också stugor att hyra ute på ett flertal öar.