Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Sprid information om de allmänna råden med affischer på flera språk

Allmänna råd Norrbotten från 10 november 2020

Hjälp oss att sprida information om de skärpta allmänna råden som gäller i Norrbotten från den 10 november. Nu finns det informationsaffischer på flera olika språk som du kan skriva ut och sätta upp på din arbetsplats. Du kan också hämta utskrivna affischer på de olika språken på Medborgarservice i Stadshuset.

Skärpta allmänna råd för kultur, park, fritid

Begränsningar gällande matcher och träningar i kommunens idrottsanläggningar, omställning av stadsbiblioteket och stängning av simhallarna för allmänheten. Det är några av åtgärderna Piteå kommun gör utifrån de skärpta allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Åtgärderna gäller till 8 december.

Strömbackaskolan ställer om till växelvis fjärrundervisning

För att minska smittspridning ställer Strömbackaskolan om till växelvis fjärrundervisning

För att skydda skolans elever och personal och bidra till att minska smittspridningen i samhället ställer Strömbackaskolan om till växelvis fjärrundervisning för årskurs 2 och 3 inom vissa program.

Skärpta allmänna råd för Norrbotten

 Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om att skärpta lokala allmänna råd för att ytterligare bromsa Coronasmittan.

Folkhälsomyndigheten har efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelsen i Norrbottens län fattat beslut om skärpta allmänna råd. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller till och med den 8 december 2020, men kan förlängas.

Piteå på sjundeplats bland landets skolkommuner

Piteå är sjunde bästa skolkommun i landet

Piteå kommun har under många år placerat sig högt i Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun. Piteå ligger i år på sjunde plats bland landets 290 kommuner. Piteås styrkor är bland annat antalet utbildade lärare, antal godkända elever och en hög andel elever med fullföljd gymnasieutbildning.

P.S. Ses snart -Delta i den digitala kampanjen och möt er kompetens!

Nu har piteföretag möjligheter att vara med i det digitala rekryteringseventet P.S. Ses snart.

Piteå och Skellefteås gemensamma koncept för hemvändare och talangattraktion har de senaste två åren varit ett välbesökt och uppskattat fysiskt event med totalt ungefär 2000 deltagare på KTH och Skansen i Stockholm. I år tar konceptet digital form, under namnet P.S. Ses snart. P.S. Ses snart vill visa upp Skellefteå och Piteå som attraktiva bostadsorter och matcha arbetsgivare med potentiell arbetskraft under den pandemi som råder. Vi ställer inte in, vi ställer om.

Snöskulpturer ska försköna jubilaren Piteå

Crowd av Giri Lastovicka och Jan Lastovicka, Luleå Vinterbiennal 2006

Under februari månad kommer pitebor att kunna följa fyra snöskulpturer ta form i centrala Piteå. Då ska nämligen en konstnär från vardera Piteå, Luleå, Borås och Göteborg skapa sitt bidrag till Piteå som fyller 400 år. Nu finns det chans för etablerade konstnärer i de fyra städerna att söka till det spännande konstprojektet.

Socialtjänsten vädjar till besökare: Hjälp oss hålla covid-19 borta från våra äldre

Nu handlar det om att skydda liv. Det är ett lömskt virus och vi bär alla ett gemensamt ansvar för att smitta inte kommer in vid något av våra särskilda boenden för äldre.

Smittspridningen av coronavirus ökar i Piteå och Norrbotten. Nu vädjar socialtjänsten till alla som besöker närstående på särskilt boende för äldre att strikt följa rekommendationerna och stanna hemma vid minsta lilla symtom.