Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Fullt hus och stort intresse när Piteå och Skellefteå bjöd KTH-studenter på mingel

Sara Hermansson från Northvolt berättade att den nya batterifabriken kommer sysselsätta uppemot 3 000 personer.

Nyfikenheten var stor och stämningen på topp under fredagen, när kommunerna och ett antal företag från Piteå och Skellefteå besökte KTH. Syftet var att mingla med studenterna, berätta om vår expansiva region samt väcka intresset för att bo och leva i norr. Intressant och lyckat tyckte både studenter och deltagande företag.

Årets Lysande Nyhet är här!

Årets Lysande Nyhet "May"

För tolfte året i rad har parkavdelningen designat och tillverkat en unik och uppskattad Lysande Nyhet till första advent. Vi vill att motiv och placering ska bli en överraskning så vi är alltid hemlighetsfulla om våra planer. Nu får alla äntligen veta vad vi har hittat på - årets Lysande Nyhet ”May” strålar i Munksundsparken.

Andreas Markstedt utsedd till årets yrkeslärare

Andreas Markstedt, yrkeslärare i Piteå fick tillsammans med Sandra Pettersson, Linköping ta emot utmärkelsen årets yrkeslärare

Under årets Yrkesutbildningsgala utsågs Sandra Peterson och Andreas Markstedt till årets yrkeslärare. De stolta och överraskade vinnarna tog emot utmärkelsen till jubelrop från galagästerna.

Ny daglig verksamhet öppnar i Öjebyn

Handledarna Ulrika Johansson och Ylva Ögren och enhetschef Lisa Sandberg ser fram emot att öppna ny daglig verksamhet tillsammans.

På måndag 2 december slår Smaragden upp portarna och välkomnar de första brukarna. Tio till tolv personer med beslut om daglig verksamhet via LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SoL (Socialtjänstlagen) kommer ha sin sysselsättning här.

Tillsammans försvarar vi Sverige och varandra

Totalförsvaret består av två delar, det militära försvaret och det civila försvaret.

Med start i november genomförs en totalförsvarsövning i Sverige. Det är den första totalförsvarsövningen på över 30 år och ska bidra till att stärka Sveriges motståndskraft. Totalförsvaret består av två delar, det militära försvaret och det civila försvaret. Sveriges kommuner har alla uppgifter inom den civila delen av försvaret och prioriterade uppgifter för kommuner är: säkerhetsskydd, etablering av krisorganisation, krigsplacering av personal och kompetenshöjning av kommunledningar.

Projekt som gynnar närproducerat

Tråg

Projekt Gröna Näringar står bakom den tillfälliga pop up-butiken Smak av Norr i Gallerian i Piteå. Ett sätt att samla våra företagare inom branschen.

Fullbokat i Stockholm när Skellefteå och Piteå lockar med jobb

PS Saknar dig - ett event för dig som längtar hem eller norrut

När Piteå och Skellefteå vill locka hemvändare gör man det från hjärtat av Stockholm. En gemensam hand har sträckts ut till utflyttade från de båda kommunerna och gensvaret är stort: drygt 800 personer vill veta vad som händer på ”hemmaplan” under eventet PS Saknar dig på KTH och Skansen 29–30 november. ”Det finns en stark framtidstro i vår region och ett stort intresse inte minst från storstadsregionerna, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig Piteå kommun.

Nu släpps jubileumsboken om Piteås 400-åriga historia

Den 4:e och 7:e december är det boksläpp för boken om Piteås 400-åriga historia.

I början av december anordnas två boksläpp när Piteå kommun lanserar jubileumsboken inför 400-årsfirandet 2021. Boken är skriven av Uno Westerlund och beskriver Piteås utveckling från det att staden fick sina stadsprivilegier 1621 och fram till idag.