Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Coronautbrott på produktionsköket i Öjebyn- matleveranserna påverkas inte

I samråd med smittskydd i Region Norrbotten genomför kommunen dagliga snabbtester av kökspersonalen i Öjebyn.

Flera sjuka i Covid på Måltidsservice produktionskök i Öjebyn har tvingat förvaltningen att göra förändringar i menyn för att klara uppdraget. I samråd med smittskydd i Region Norrbotten genomför kommunen dagliga snabbtester av kökspersonalen i Öjebyn.

Ny vandringsled på gång med historiska stopp

Piteå 400-leden invigs den 12 maj när Piteå fyller 400 år.

Just nu pågår förberedelserna till invigningen av Piteås nyaste – och äldsta – vandringsled. Piteå 400-leden startar i Öjebyn vid stadens ursprungligaste placering och slutar i Badhusparken i anslutning till dagens stadskärna. Leden är sju kilometer lång och invigs i samband med firandet av Piteå 400 år den 12 maj.

Resultat Unga tycker - tema mötesplatser

Mötesplatser var temat för 2020 år Unga tycker

Under perioden 20 oktober – 20 november öppnades för elfte året enkäten Unga tycker på kommunens hemsida. De unga fick möjlighet att via en webbenkät svara på frågor om temat mötesplatser. Totalt svarade 589 unga på enkäten. Antalet som väljer att lämna sina åsikter ökar åter igen från förra årets rekord på 581.

Piteå Fairtrade City - Diplomerad även 2021

Fairtrade City diplom

Piteå arbetar med Fairtrade, med stolthet visar vi upp diplomet från Fairtrade Sverige. Fairtrade City är en diplomering för kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen syftar till att öka kännedomen om rättvis handel och efterfrågan av varor som har blivit producerade med respekt för mänskliga rättigheter i enlighet med Agenda 2030.

Nu tar vi tempen på kommunens service mot företag

Löpande insikt är en mätning av kommunernas service till företag.

Under 2021 deltar Piteå kommun i servicemätningen Löpande Insikt. Fokus ligger på att mäta företagens upplevelse av kommunens service i ärenden som rör bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroller. Resultatet kommer att bli ett värdefullt underlag i arbetet för att underlätta och förenkla i företagens kontakter med kommunen.

Vi släcker ner på Earth Hour. Gör du?

Släck ner på lördag 27 mars mellan 20.30 och 21.30.

Lördag 27 mars är det dags för Earth Hour. Mellan 20.30 och 21.30 släcker företag och organisationer, myndigheter och privatpersoner runt om på världen ner för att visa sitt stöd för arbetet med att minska klimatavtrycket. Piteå kommun släcker ner Stadshuset, Stadsporten, spiran på Berget samt huvudentrén på Borgen, Furunäset. Så företag, organisationer, föreningar och pitebor - släck ner ni också!

Utbildningsförvaltningen utökar sin vikariepool

Utbildningsförvaltningen utökar tillfälligt sin vikariepool.

För att möta det ökade behovet av vikarier inom förskola och skola rekryterar nu Piteå kommun fler personer till placeringspoolen. Vikarierna erbjuds en visstidsanställning på heltid fram till 30 juni.

Vårsolen tär på isbanan vid Norrstrand

Underlaget på den populära isbanan vid Norrstrand har farit illa i vårsolen och banan stängde under torsdagen.

De senaste dagarnas varma väder och sol har påverkat isen rejält på den populära isbanan vid Norrstrand. Det är 15-20 cm "mjuk is" på ytan och det går inte längre att sparka på banan. Banan stängdes därför under torsdagen. Arbetet med att ta in sparkar och plocka in vindskydd görs nu medan isen fortfarande är farbar.