Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Rättelse Populärbudget 2019

Populärbudget 2019

Vi har uppmärksammat fel i årets Populärbudget som skickats hem till alla hushåll i Piteå. Syftet med utskicket är att ge alla medborgare möjlighet att på ett överskådligt sätt få insyn i hur Piteå kommuns budget och fördelning ser ut under året.

Chinsalibesök med fokus på demokratiarbete

Delegater från Zambia besöker Piteå

Piteå kommun och Chinsali i Zambia ska i ett nytt projekt samverka och utbyta erfarenheter kring arbetet för demokrati med fokus på medborgardialog och jämställdhet. Nu är en delegation på besök i Piteå för att se hur vi jobbar med frågorna.

Pite Outdoor Day

Pite Outdoor day

Nu på lördag 9:e mars 10:00-14:00

Tema entreprenörskap, skog och hållbarhet på Sjulnässkolan

Teen talk är en app idé som bygger på att tonåringar med psykisk ohälsa på ett enkelt sätt ska komma i kontakt med andra unga personer med liknande erfarenheter.

På Sjulnässkolan i Piteå pågår just nu entreprenörskapsveckan. Ikväll hålls en mässa i skolans matsal där årskurs nio presenterar nya produktidéer eller visar hur man kan utveckla befintliga produkter. Arbetet med entreprenörskap på skolan involverar alla elever och är en del av satsningen på Erasmusprojektet Entreprenörskap ur ett hållbarhetsperspektiv.

Nu ändras hastigheten vid skolor till 30 km/h dygnet runt

Från 4 mars gäller 30 km/h året runt, dygnet runt.

Barnen är Piteås framtid, de är det viktigaste vi har. Därför sänker vi hastigheterna vid skolorna. Från och med 4 mars gäller 30 km/h året runt, dygnet runt.

Statsministern och utbildningsministern besöker Strömbackaskolan

Statsminister Stefan Löfven besöker Piteå och Luleå onsdag 27 februari.

Idag besöker statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Anna Ekström Strömbackaskolan i Piteå och Luleå gymnasieby. Syftet med besöket är att ta del av olika insatser som görs i den svenska skolan för att skapa ordning och reda, stärka kunskapsfokus och öka likvärdigheten – så att alla unga får en bra start i livet.

Sök feriearbete i sommar!

Ansökan är öppen från 27 februari till 22 mars.

Nu kan du som är mellan 16 och 18 år och folkbokförd i Piteå söka årets feriejobb hos Piteå kommun. Ansökan är öppen från den 27 februari till och med den 27 mars.

Hur upplever Piteås unga sin hälsa?

Undersökningen Personligt har genomförts sedan 2008.

Enkätundersökningen Personligt har genomförts för sextonde gången bland grundskoleelever, skolår sju och nio, och gymnasieelever, skolår två. Enkäten genomförs på uppdrag av Kommunfullmäktige som en del i kommunens årliga uppföljning. Igår presenteras resultaten av undersökningen under Kommunfullmäktiges sammanträde.