Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Hanna Öberg och Erik Westberg tilldelas varsin stjärna på gågatan

Ann-Katrin Sämfors, Kultur- och fritidsnämndens ordförande bredvid en av dagens stjärnor, Erik Westberg.

Under dagens invigningsceremoni på gågatan i Piteå tilldelades Hanna Öberg, OS-medaljör i skidskytte, och Erik Westberg, körledare, professor och dirigent varsin stjärna. Ann-Katrin Sämfors, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden invigde de nya stjärnorna med tal och blommor och passade också på att instifta Hanna Öberg priset. Delar av publiken bestod av Eriks vokalensemble som överraskade med stämningsfull julsång som värmde i kylan.

Fotbollshallen skador är åtgärdade - öppnar för träning torsdag

Fotbollshallen öppnar i morgon torsdag.

De skador som uppstod i samband med de tunga snöfallen under helgen är åtgärdade och nu arbetas det för fullt med att färdigställa hallen.

Snöras skadade duken i fotbollshallen

Hålet är nu provisoriskt lagat och trycket i hallen är bra.

När den senaste tidens tunga blöta snö rasade från fotbollshallens tak revs duken sönder. Hålet är nu provisoriskt lagat och trycket i hallen är bra.

Öppen föreläsning om den ojämnställda stressen

Jämställdhet i vardagen är en utmaning för många.

Brödsmulorna som ligger kvar på bordet. Tvätten som aldrig tvättar, viker och lägger sig i rättbyrålåda själv. Födelsedagarna som ingen minns. Gympasäckar som ska packas. Om det och mycket annat handlar en öppen och kostnadsfri föreläsning som äger rum på Kaleido tisdag 11 december kl. 19. Välkommen!

Piteås mäktigaste julgran

Årets bokgran är symmetrisk och färgmatchad.

För fjärde året i rad har Piteå stadsbiblioteks personal byggt upp en bokgran. Liksom ett årgångsvin blir den bättre för varje år. Som tidigare år kommer den att "plundras" tjugondag Knut, alltså den 13 januari, när besökarna får välja vilka böcker de tar med sig hem.

Kulturpris 2018 till David Myhr

David Myhr tog emot Piteå kommuns kulturpris 2018

Idag delade Piteå kommun ut sitt kulturpris och ett flertal stipendier inom kultur och idrott. Bland stipendiaterna finns idrottsutövare, ungdomsledare och kulturutövare. Kulturpriset på 25 000 kronor tilldelades artisten och låtskrivaren David Myhr.

Bemötande i fokus på årets kvalitetsmässa

Fullsatt under Kvalitetsmässans första dag.

Socialtjänstens kvalitetsmässa inom äldreomsorg arrangeras på Nolia City Konferens under två dagar den här veckan. Nära liv - nära vård är årets tema och programmet är det samma båda dagarna. Under mässan diskuteras utmaningar inom flera områden; bemötande, samarbete och kompetensförsörjning.

Årets Lysande Nyhet har tänts

Årets Lysande Nyhet- "Pollen"- finns i Öjeparken

I elva år har parkavdelningen tillverkat en uppskattad Lysande Nyhet till första advent. Vi vill överraska med våra ljusskulpturer. Därför är vi hemlighetsfulla om placering och motiv. Nu kan alla se vad vi jobbat med - årets Lysande Nyhet ”Pollen” strålar i Öjeparken. Varför inte ta en promenad redan i kväll och titta på den?