Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Årets handledare 2020

Årets handledare 2020 Victoria Andersson

Vi gratulerar Victoria Andersson som har tilldelats årets handledare 2020 av den lokala styrgruppen vid Vård- och omsorgscollege i Piteå. Victoria som arbetar på Österbo har fått priset för sitt engagemang och arbete med att handleda elever på vård- och omsorgsprogrammet på Strömbackaskolan i Piteå.

Omtag för rekrytering av kommunchef

Kommunchefen är kommunens ledande tjänsteperson och kommunstyrelsens viktigaste stöd och verktyg.

Piteå kommun behöver rekrytera ny kommunchef då nuvarande kommunchef Ylva Sundkvist slutar vid årsskiftet för att gå i pension.

Seminarieserie inom forskning och utveckling "Att leda en skola på vetenskaplig grund"

Mats Danell, lektor, Umeå universitet och Kristina Hansson, vetenskaplig ledare, Piteå  kommun, presenterade sin pågående studie om rektors arbete med att leda förändring via aktionsforskningsprojekt.

Mötesplats, utveckling, lärande och forskning är en seminarieserie som ger Piteås pedagoger och rektorer möjlighet att ta del av praktiknära studier av lärare och forskare i Piteå kommuns FoU-miljö. Seminariet den 15 oktober hade temat ”Rektors arbete med att leda en skola på vetenskaplig grund”

Inställt! Piteås unga entreprenörer flyttar in i Gallerian

Möt våra unga entreprenörer och passa på att shoppa dina julklappar

Lördagar och söndagar under november och december kommer alla UF-företag från Strömbackaskolan i Piteå att möta sina blivande kunder i MQ:s gamla lokaler i Gallerian Piteå.

Nu är Piteå officiellt en MR-kommun

”Var snäll mot andra och skaffa dig mer kunskap om mänskliga rättigheter.” Enkla men goda tips från kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist om hur man som individ kan bidra till ett Piteå för alla.

På FN-dagen den 24 oktober utropade sig Piteå kommun till MR-kommun vid en högtidlig, livesänd ceremoni från Stora Salen på Acusticum. Allt för att ge piteborna möjlighet att vara med på arrangemanget trots det rådande läget.

Livesänt fullmäktigemöte 26 oktober kl 13

Kommunfullmäktige sammanträder 14 kl 13

Måndag 26 oktober sammanträder kommunfullmäktige i Piteå kommun. På mötet kommer delårsrapport augusti för Piteå kommun och kommunkoncern att behandlas.

Bra år för handeln i stadskärnan innan pandemin slog till

Under 2019 var utvecklingen av Piteås stadskärna betydligt bättre än jämförbara stadskärnor

2019 var ett bra år för handeln i Piteås stadskärna. Såväl dagligvaruhandeln som sällanköpsvaruhandeln hade god tillväxt och allra bäst gick det för kommersiell service som till exempel frisörer och skönhetsvård. Men det var också de branscher som drabbades hårdast när coronakrisenslog till med full kraft under våren 2020. Det visar rapporten Cityindex som HUI Research har tagit fram i samarbete med Fastighetsägarna.