Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Grattis My Bergström – den första pristagaren i Piteå Business Awards 2020

My Bergström - Årets UF-ambassadör

My Bergström är Årets UF-ambassadör. Hon är först ut av vinnarna i Piteå Business Awards som i år sker helt digitalt med livesända prisutdelningar. Nu inleds några spännande veckor när vinnare ska utses i totalt sju kategorier – personer och företag som utmärkt sig under detta annorlunda år. Stort grattis till My Bergström och de till att följ de kommande och spännande prisutdelningarna under februari.

Positiva effekter i pandemins spår

Årets goda resultat stärker kommunens kassa och det möjliggör fortsatta satsningar inom förskolor, skolor och äldreomsorgen

Piteå kommuns resultat för 2020 blev bättre än förväntat som en effekt av statligt stöd kopplat till coronapandemin. Det goda resultatet lägger en bra grund för att genomföra planerade investeringarna i kommunen.

Familjens hus öppnar idag

Familjens hus – en mötesplats för stora och små.

Familjens hus öppnar upp idag med anpassad verksamhet utifrån folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Sommardäcket blir Vinterdäcket

Vinterdäcket erbjuder isbana, pulkbacke och konst.

Nu får sommarens nyhet – Sommardäcket – en uppföljare. Vinterdäcket består av en isbana och en liten isslinga som kan nyttjas av både stora och små. Förhoppningsvis håller sig isen en bit in i mars, om vädret tillåter. Så låt det blir en plats för lek och picknick nu när dagarna blir längre och solen visar sig.

Nu utökar vi telefontiden till våra biståndshandläggare

Samma nummer, 0911-69 60 00, men på nya tider; 8.30-9.15, når du som är äldre våra biståndshandläggare.

Som en del av Socialtjänstens arbete med ökad tillgänglighet så ändras telefontiderna till biståndshandläggare från och med måndag 1 februari.

Lyckad vaccinering av hemsjukvårdspatienter

Vaccineringen av hemsjukvårdspatienter har gått som på räls. Enhetschef Sara Hedkvist är mycket nöjd med veckans arbete.

Piteå kommuns sjuksköterskor har under veckan vaccinerat hemsjukvårdspatienter i Bryggans tidigare lokaler på Noliaområdet. Logistiken med väntrum både före och efter vaccinering har fungerat mycket bra och ingen har behövt vänta länge utomhus.

Delar av Noliaparkeringen stängs av för att öka trafiksäkerheten

För en ökad trafiksäkerhet och bättre trafikflöden inför vaccinationen i Piteenergi arena, stängs delar av Noliaparkeringen av från nästa vecka.

Under nästa vecka kommer större delen av Noliaparkeringen att stängas av för att öka trafiksäkerheten. Den är redan idag begränsad, men det kommer till exempel inte bli möjligt att ta sig runt från Kyrkbrogatan bakom is- och friidrottshallarna.

Nu införs avgift och nytt sätt att registrera parkering

Registrera parkering med apparna EasyPark, Parkster, Mobill och ePARK.

Efter lång förberedelse är det nu dags att införa betalparkering i centrala Piteå och p-skivan försvinner. Från och med måndag 1 februari gäller det nya sättet att registrera och betala parkering. Enklast och smidigast är att registrera via app, men det finns flera olika sätt. Välj det som passar dig!