Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

OBS: Öppnar för allmänheten 3 februari 2020.

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Skadan i Norrfjärdens bibliotek och delar av Porsnässkolan åtgärdas

Fastighets- och serviceförvaltningen har genomfört en utredning i bibliotekets och Porsnässkolans lokaler efter att ha fått signaler om problem med inomhusmiljön. Resultatet av utredningen visar var problemen finns och förvaltningen arbetar enligt plan med att undersöka omfattningen på skadan och bestämma vilka åtgärder som ska göras. De klassrum som berörs kommer åtgärdas för att undvika framtida problematik. Arbetet med att hitta ersättningslokaler pågår och i dagsläget påverkas inte undervisningen. Biblioteket kommer att hålla stängt från och med idag måndag 4 november.

Nu öppnar längdspåret på Lindbäcksstadion

Snö som är producerad och använd inne i tunneln används till skidåkning utomhus

I onsdags påbörjades arbetet med att köra ut snö från däcktesthallen på Lindbäcksstadion och idag öppnar skidspåret för allmänheten.

Samhällsbyggnad flyttar närmare medborgarna

I början av 2020 flyttar Samhällsbyggnad in i nya lokaler på Västergatan 10.

Vid årsskiftet flyttar delar av förvaltningen Samhällsbyggnad in i nya lokaler i centrala Piteå. Flytten är en del i att låta samhällsutvecklingen komma närmare piteborna, samtidigt som arbetssätt och processer ska vässas. Målet är att det ska bli enklare för dig att hantera dina ärenden bland annat genom nya e-tjänster och situationsanpassade lokaler. Dessutom skapas ett showroom för ökad insyn och delaktighet i samhällsutvecklingen.

Utbildningsförvaltningen organiserar för att möta framtiden

Skolan organiserar om för att bättre möta framtiden

Barn- och utbildningsnämnden beslutade under onsdagen om en organisationsförändring för att skapa en effektiv och tydlig organisation som kan möta skolans utmaningar på kort och lång sikt. Förändringarna sker till största del på ledningsnivå.

Personlig assistent: Nu ska yrkets status höjas i Piteå

I Piteå jobbar hundratals människor som personlig assistent och det här är den första satsningen i sitt slag i Piteå.

Stressig miljö, tråkigt jobb och höga sjukskrivningstal? Glöm det. Nu vill Piteå kommun och God Assistans i Norr krossa de negativa myterna om personlig assistent och höja yrkets status. Med hjälp av EU-pengar satsas det miljontals kronor på medarbetarna i Piteå.

Piteå stadsbibliotek lånar ut surfplattor

Lånetiden för Surfplattan är två timmar i bibliotekets lokaler.

Nu kan besökare på Piteå stadsbibliotek prova att läsa e-böcker, talböcker, digitala tidskrifter eller tidningar med någon av bibliotekets sex utlåningsbara surfplattor, så kallade Hublets. Det blir möjligt att surfa, lyssna på musik och se film var som helst i biblioteket. Det enda som krävs är ett bibliotekskort och en pinkod.

Rekordmånga turister besökte Piteå

Vy över Pite havsbad

Sommaren 2019 lockade till sig fler turister än någonsin till Norrbotten och Piteå kommun var absolut inget undantag. Staden fortsätter att vara en populär sommarstad för såväl nationella som internationella gäster. Årets preliminära siffror visar att de totala antalet gästnätter ökar med mer än 12% jämfört med samma period 2018.

Mer öppet på biblioteket i Rosvik – Meröppet!

Meröppet är ett led i bibliotekets arbete med att öka tillgängligheten.

På onsdag 30 oktober invigs Meröppet på biblioteket i Rosvik. Det innebär att öppettiderna kommer mer än tredubblas genom att besökarna får tillträde till biblioteket utanför de ordinarie bemannade öppettiderna.