Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Alla ungdomar som sökt feriejobb har erbjudits plats

Vi är glada över att vi kunnat erbjuda alla ungdomar feriearbete i sommar, säger Anette Myrestam, verksamhetsområdeschef arbetsmarknad.

Av de 770 ungdomar som sökt kommunens ferieanställning i sommar har 530 tackat ja till det erbjudande de fått. Nu öppnar ansökningen igen för de som uppfyller kraven och inte tidigare har sökt feriejobb. Men det är kort ansökningstid, från fredag morgon den 5 juni till måndag kväll den 8 juni.

Socialtjänsten förstärker skyddsåtgärder för att minska smittspridning

Idag finns nio bekräftade fall av covid-19 på Piteå kommuns särskilda boenden för äldre. Samtliga personer är isolerade.

Socialtjänstens stabs ledning beslutade idag att införa visir för all personal som arbetar nära brukare som är över 70 år och/eller med personer som tillhör annan riskgrupp. Det är en förstärkt skyddsåtgärd för att minska smittspridning. En annan åtgärd är att förbereda ett separat korttidsboende för Covid sjuka ifall behov skulle uppstå. I första hand ska personer med covid-19 vårdas hemma.

Piteå kommun stärker samverkan med universiteten

Piteå kommun har tecknat ett så kallat ULF-avtal med Luleå tekniska universitet.

Piteå kommun har tecknat ett ULF-avtal med LTU. ULF står för Utveckling, Lärande och Forskning och är beteckningen för en nationell försöksverksamhet som syftar till att skapa långsiktiga och hållbara modeller för samverkan kring praktiknära forskning mellan skolans huvudman och lärosäte/universitet. Regeringen har beviljat 125 miljoner för försöksverksamheten som pågår mellan 2017-2022.

Pitebor på stan skapar trygghet under sommarhelgerna

Pitebor på stan nattvandrar under sommarhelgerna.

Fredag 5 juni startar vi upp pitebor på stan igen. Det är föräldrar till aktiva barn och unga i olika lokala föreningar som nattvandrar i centrum mellan klockan 22-02 fredagar och lördagar nästan hela sommaren.

Socialtjänsten ber om ursäkt för brister i handläggning av familjehemsärende

Vi gör allt för att säkerställa att den här typen av allvarliga fel i vår handläggning inte ska kunna upprepas.

Under gårdagen kom IVO-beslutet rörande ett familjehemsärende som varit medialt uppmärksammat. I beslutet framgår allvarlig kritik i handläggningen av ärendet. Socialtjänsten i Piteå kommun riktar i samband med kritiken en ursäkt till barnet, de biologiska föräldrarna och familjehemmet.

Från Mogården till Kungliga Operan

Digital opera

Nu har alla boende på särskilt boende för äldre i Piteå kommun möjlighet att ta del av ett stort utbud av digitala kulturupplevelser. Med lite hjälp av personalen kan man från ett dagrum kliva rakt in på Kungliga Operan, Liljevalchs eller Piteås eget Studio Acusticum.

Bra intresse för digital Hemlängtan

Under digitala Hemlängtan har det genomförts cirka 60 digitala möten.

Den sista veckan i maj kunde de som är intresserad av att flytta hem till Piteå träffa potentiella framtida arbetsgivare via videolänk – oavsett var i landet du bor. Det är rekryteringsmässan Hemlängtan som anordnas för femte gången i ordningen. Denna gång i digital tappning.

Rådhustorget blir gångfartsområde

Rådhustorget kommer i samband med ombyggnationerna att bli ett gångfartsområde.

I samband med ombyggnationerna på Rådhustorget kommer torget att bli ett gångfartsområde. Det innebär att fordon kommer att vara tillåtna men de måste framföras i gångfart och lämna företräde för gående. Införandet kommer att ske i samband med färdigställandet av torgytan under hösten 2020.