Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Delvis stängning av Norrmalmsskolan för klass 5B och 5C

Norrmalmsskolan stänger för klass 5B och 5C

Norrmalmsskolan har just nu en stor andel av personal och elever frånvarande med anledning av corona och det är svårt att bedriva undervisning som vanligt. Skolchefen har därför beslutat om delvis stängning av skolan för eleverna i klass 5B och 5C under perioden 20-21 april.

Risk för sena skolskjutsar med taxi under måndagen 19/4

Sjukanmälningar på Sverigetaxi Piteå ställer till det för Piteås skolskjutsar.

Helhetsgrepp skapar handlingskraft i Christinaprojektet

Den om- och tillbyggda Christinaskolan ska stå klar 2025.

Christinaprojektet ett av Piteås största samhällsbyggnadsprojekt. Skisser, budget och tidsplan har justerats och nu tar inblandade förvaltningar och nämnder ett helhetsgrepp i arbetet för en om- och tillbyggd skola för framtiden med invigning 2025 och nya eftertraktade, centrumnära bostäder med byggstart 2026.

Hemlängtan tillbaka i digital form 24–28 maj – häng med när vi rekryterar landet runt!

För att samordna rekryteringen har Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn sedan 2016 gått samman för rekryteringseventet Hemlängtan, som även i år hålls digitalt.

Med nya stora investeringar i norra Sverige ökar behovet av att rekrytera kunskap och erfarenhet för att stärka upp inför framtiden. För att samordna rekryteringen har Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn sedan 2016 gått samman för rekryteringseventet Hemlängtan, som även i år hålls digitalt. Nu öppnar anmälan för de företag i kommunerna som vill hitta nya kollegor.

Vi firar Piteå 400 år - den stora födelsedagsfesten 12 maj 2021

Välkommen på 400-årskalas 12 maj kl 18.00

Under tisdagen presenterades programmet för Piteås 400-årsjubileum. Det blir en digital födelsedagsfest där kända, okända och mentala pitebor samlas för en underhållande direktsändning från Studio Acusticum. "Vi gör inte avkall på pompa och ståt även om vi inte firar på gator och torg. Dagen till ära så står pitesonen Bosse Sundström och hans 30-årsfirande Bo Kaspers Orkester för förstklassig underhållning, säger Roger Norén, konserthuschef med uppdraget att arrangera kalaset.

Nu intensifieras tillsynen av enskilda avlopp

Målet med tillsyn av enskilda avlopp är ett rent och frisk vatten för framtiden.

I maj månad startar ett tillsynsprojekt av enskilda avlopp i Piteå kommun. Först ut är de fastigheter som hamnade utanför de nya verksamhetsområdena för kommunalt vatten och avlopp som beslutades 2016. Syftet med tillsyn och krav på åtgärder är att säkerställa ett bra dricksvatten och friska sjöar, hav och vattendrag. Idag och i framtiden

Grans Naturbruksgymnasium återgår till närundervisning

Efter påsklovet återgår Grans till närundervisning.

Folkhälsomyndighetens nationella rekommendation om delvis fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan upphörde den 1 april och Grans återgår därför till närundervisning efter påsklovet, från och med måndag den 12 april.

Strömbackaskolan återgår till närundervisning

Efter påsklovet återgår Strömbacka till närundervisning.

Folkhälsomyndighetens nationella rekommendation om delvis fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan upphörde den 1 april och Strömbackaskolan återgår därför till närundervisning efter påsklovet, från och med måndag den 12 april.