Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 (endast öppet för bokade besök under pandemin)

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Pite Läser Nattavaara – en gemensam läsupplevelse

Stadsbiblioteket uppmärksammar Piteå 400 år genom att återuppväcka den populära kampanjen Pite Läser.

I samband med Piteås 400 årsjubileum har Piteå Stadsbibliotek väckt liv i den tidigare kampanjen Pite läser. Målet är att piteborna ska få dela en gemensam läsupplevelse. Under kampanjen kommer det att bjudas in till författarsamtal, digitala intervjuer om boken och den avslutas med öppna bokcirklar. Boken är Nattavara, den första delen i en fängslande trilogi om Nordmark.

En lördag med konsten i centrum

Upplev konst som aldrig förr på lördag 4 september.

På lördag 4 september har piteborna möjlighet att avsätta en heldag för konst och konstinstryck inom ramen för firandet av Piteå 400 år. Under dagen blir det 5 olika evenemang och 15 konstnärer som tillsammans bjuder på många olika konstformer, stilar och uttryck. Ta chansen att få en riktig konstinjektion!

Skolprojekt lyfts som förebild

Det kollegiala samarbetet var avgörande för att läsprojektet skulle bli framgångsrikt.

Skolverket har uppmärksammat arbetet kring Skola på vetenskaplig grund som gjorts i Böle och Svensbyn, två F-3 skolor i Piteå kommun. Ett läsprojekt – som gett elever mer läslust och bättre läsförståelse genom att lära sig lässtrategier och samtala om det lästa i hemmen. Det har resulterat i ett antal korta filmer som Skolverket filmat, de vill lyfta projektet som ett gott exempel till övriga landet.

Inbjudan till granskning: Detaljplan för Jävre 8:95

Planområdet finns på Grannäsudden i Jävre.

Detaljplan för Jävre 8:95 är under upprättande. Syftet med planen är att fastställa pågående markanvändning och möjliggöra för rättssäker fritidshusbebyggelse på fastigheterna Jävre 8:95 och Jävre 8:106. Syftet är även att planlägga del av Jävre 8:112 som naturmark för att säkerställa grönsläpp ned till strandkanten.

Ulrika Weinz – Piteås representant när jubilerande Luleå ska tolkas

Mångsysslaren Ulrika Weinz medverkar i Air 4x400 år i Luleå.

På måndag drar AiR 4x400 år igång i Luleå. Under fem dagar ska fyra konstnärer arbeta sida vid sida med sina tolkningar av Luleå som fyller 400 år. Konstnärerna får fem dagar och varsin kub i stål med måtten 2,5x2,5x2,5 meter innan verken ska stå klara på Storgatan i centrala Luleå.

Bli rådgivare för unga företagstalanger

Vill du bli UF-rådgivare? Anmäl dig redan i dag.

Ung Företagsamhet lanserar en nyhet i höst – rådgivarmatchning för Sveriges alla UF-rådgivare och UF-företagare. Nu kan du registrera dig som rådgivare med möjlighet att inspirera, stötta och dela med dig av dina erfarenheter till ungdomar som driver UF-företag under ett år. En värdefull insats både för de unga och för Piteå.

Sommarjobbsbanden har bjudit på musik runt om i kommunen

Tre sommarjobbsband har turnerat runt med musikogram och uppträdanden i sommar.

I ett samarbete mellan UNG – kultur, park och fritid och Musik- och dansskolan arrangerades ”Sommarjobbsbandet” där unga fick arbeta med att starta band och turnera i kommunen. Osäkerhet kring pandemin och begränsningar i att spela inomhus gjorde att idén om musikogram föddes. Privatpersoner har därför under sommaren kunnat boka hem banden kostnadsfritt till sina trädgårdar med lämpligt antal i publiken för att göra det på ett säkert sätt.

Elevutställningar i Stadshuset

Elever i Piteå har på slöjden skapat utställningar utifrån Piteås 400 års jubileum

Just nu visas två elevutställningar i Stadshuset med temat Piteå 400 år. Det är ett större elevprojekt inom skolslöjden med över 3000 deltagande elever och ett projekt där eleverna på individuella programmet på gymnasiesärskolan tagit fram en minimodell av Piteå.