Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Piteå stadsbibliotek inviger Turkos hylla

Desirée Stensdotter, biblioteksadministratör visar den Turkosa hyllan.

I samband med Teckenspråkets dag den 14 maj invigdes idag en turkos hylla på Piteå Stadsbibliotek. Initiativtagaren Desirée Stensdotter som är biblioteksassistent invigde hyllan tillsammans med Teckenträffen i Piteå, som är en dagverksamhet för teckenspråkiga.

Programmet klart för Piteås konstfestival OGJORT 2023

Piteås nya konstfestival Ogjort genomförs 22-27 maj och temat är mural

Den 22-27 maj fylls Piteå av kreativitet när den nya konstfestivalen OGJORT går av stapeln. Årets tema är muralmålningar och fyra konstnärer kommer att måla fyra olika väggar i centrala Piteå. Programmet för festivaldagarna är klart och förutom att kunna följa målningarna som växer fram kommer veckan att erbjuda konst, musik och föreläsning på temat.

Dags för samråd om fördjupad översiktsplan för Öjebyn

Samrådet är öppet till 25 juni.

Samrådet om förslaget till fördjupad översiktsplan för Öjebyn är nu öppet. Den visar hur Piteå kommun vill utveckla Öjebyn genom att möjliggöra för nya bostäder och verksamheter. Ta chansen att vara med och påverka!

En arbetsgivare - många möjligheter

- Vi är en trygg och stabil arbetsgivare med många möjligheter, säger Cathrine Granberg som är personalchef i Piteå kommun.

Piteå kommun är Piteås största arbetsgivare med mer än 4000 anställda inom ett stort antal yrken. Eftersom vi är en stor organisation har vi också stora rekryteringsbehov. Just nu söker vi sommarvikarier till hemtjänst, personlig assistans, särskilt boende för äldre och personal till gruppbostäder men också parkarbetare. Vi rekryterar också tillsvidare anställd personal inom en rad yrken så som kock, kurator, lärare, samordnare, samhällsplanerare och chefer.

Två nya Funkis-hyllor för ökad tillgänglighet på Piteå Stadsbibliotek

Funkishyllan för barn har bland annat böcker med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation)

Piteå stadsbibliotek har två nya hyllor, Funkishylla vuxen och Funkishylla barn, för att främja delaktigheten för personer med funktionsnedsättningar. Biblioteksadministratör Desiree Stensdotter har lett initiativet och utformat de nya hyllorna för att passa behoven hos personer med olika funktionsnedsättningar.

Piteå kommun deltar i nationell fika-kampanj

Mellan 8-14 maj äger den nationella kampanjen Fika Forever rum. Under denna vecka samlas organisationer, kommuner, regioner, konsumenter, företag och butiker för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade. I år sätts extra fokus på fikats framtid - och hur vi alla kan bidra till att kunna fortsätta fika för evigt!

Piteå stöttar innovation av grön teknik, ren energi och hållbara lösningar

Piteå kommun beviljar medfinansiering, förutsatt att övrig finansiering uppnås.

Norra Sveriges näringsliv expanderar snabbt och nu vill Piteå Science Park stötta små och medelstora företag så att de kan ta vara på de affärsmöjligheter som skapas i den gröna omställningen. Piteå kommun har nu beviljat medfinansiering för projekten North Sweden Cleantech och Swedish Composite Innovation Center som projektleds av Piteå Science Park.

Detaljplanen för Fagervik får grönt ljus

Piteå växer – både i stan och på landsbygden! Den nya detaljplanen för Svensbyn 2:10, Fagervik har vunnit laga kraft. Totalt möjliggör detaljplanen för 24 nya egnahemstomter och ett mindre flerbostadshus. Fagerviksgården har fått skydd mot rivning där verksamhet fortsatt kommer att bedrivas.