Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Träning även för gymnasieungdomar

Regeringen har öppnat upp för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter.

Under gårdagens pressträff öppnade regeringen upp för att även äldre ungdomar som är födda 2002 eller senare kan delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus. Piteå kommun kommer att öppna för träning enligt rekommendationen från den 6 februari. Det prepareras även fler områden för att skapa möjligheter för träning och utomhusaktiviteter.

Tillsammans för ett tryggare Piteå

Polisen och Piteå kommun har idag undertecknat en ny överenskommelse för samverkan.

Idag har polisen och Piteå kommun undertecknat ny överenskommelse för samverkan samt nya medborgarlöften. Polisen och Piteå kommun samverkar sedan många år med många olika brottsförebyggande åtgärder. För kommande två åren är det barn och unga, samt trygga miljöer som är i fokus. Grannsamverkan och att skapa bra möjligheter för att parkera cyklar kommer också att prioriteras under året.

Norrmalmias A-hall öppnar för verksamhet

Taket i A-hallen på Norrmalmia sporthall är nu säkrat och hallen kan öppna upp för träning igen.

Undersökningen av taket i Norrmalmias A-hall är nu klar, taket är säkrat och hallen öppnas från och med fredag 5 februari klockan 17.00.

Förlängningar av nationella restriktioner

Smittspridningen av coronaviruset är fortfarande på en hög nivå och vården är ansträngd. Vid en pressträff den 4 februari lämnade Regeringen därför besked om ytterligare förlängningar av nationella restriktioner.

Flera faktorer påverkade Polarbrödsbranden

Polarbrödsbranden var en allvarlig och omfattande brand och det är viktigt att ta lärdom av branden.

Utvärderingen av Polarbrödsbranden visar att flera olyckliga omständigheter tillsammans gjorde att Polarbröds bageri i Älvsbyn fick omfattande skador vid branden i augusti förra året. Insatsen försvårades av bland annat av byggnadens komplexitet, stora lokaler och att det i kylanläggningen fanns stora mängder brandfarlig ammoniak.

Kritik av IVO leder till förbättrad verksamhet

Socialtjänsten tar fasta på kritiken och vidtar åtgärder för att vara bättre rustade för framtiden.

Två av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre får kritik i Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) fördjupade tillsyn av 98 äldreboenden i Sverige. Tillsynen är baserad på uppgifter om att de boende inte fått god medicinsk vård och behandling vid smitta av Covid-19.

Så blev karriärbytet möjligt

Mary vill inspirera unga att intressera sig för matematik, naturvetenskap och teknik.

I samarbete med Teach for Sweden (TFS) och Luleå tekniska universitet erbjuder Piteå kommun, akademiker en möjlighet till karriärbyte. Genom ett unikt ledarskapsprogram och kompletterande pedagogisk utbildning via Luleå tekniska universitet, utbildas deltagarna till behöriga högstadielärare. David Eknor och Mary Lundberg tog chansen, är det din tur nu?

A-hallen i Norrmalmia stängd

Takplattor har lossnat från taket i A-hallen i Norrmalmias sporthall.

Del av taket ovanför läktaren som vetter mot Nygatan i A-hallen på Norrmalmia sporthall har fått skador orsakade av de stora snölasterna. Detta har inneburit att ett antal takplattor har lossnat och ramlat ner på läktaren. Det upptäcktes under gårdagskvällen i samband med träning. Ledarna kontaktade vaktmästare som snabbt var på plats och hallen utrymdes. Ingen person kom till skada. Under natten har taket skottats av och hallen är avstängd tillsvidare för att utreda vilka åtgärder som krävs för att den ska kunna användas. Skolan och föreningar som tränar i hallen är informerade.