Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

OBS: Öppnar för allmänheten 3 februari 2020.

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Mätning och uppdaterade rutiner minskar risken för legionella på vård- och omsorgsboenden

Det vanligaste smittstället är duschen och rutiner för egenkontroll som regelbunden spolning av varm- och kallvatten sänker halterna av bakterien.

Under hösten har vattenprover tagits från samtliga vård- och omsorgsboenden i Piteå kommun. Det är en del av ett projekt som Miljö- och hälsoskydd genomfört under våren 2019. I de fastigheter där värdena bedöms vara för höga kommer de att åtgärdas och nya prover kommer att tas.

Här kan du hämta sand för att bekämpa halkan

Gratis sand finns att hämta på olika ställen i kommunen.

Det råder halka i kommunen på grund av temperaturväxlingar och regn de senaste dagarna. Vi erbjuder sand kostnadsfritt på ett flertal ställen i kommunen. Så det är bara hämta och sanda vid ditt hus. Ta det lugnt och kör försiktigt om ni ska ut efter vägarna.

Karin Smirnoff vinnare av årets kulturpris

Karin Smirnoff vinnare av Piteå kommuns kulturpris 2019

Piteå kommun har idag delat ut sitt kulturpris och ett flertal stipendier inom kultur och idrott. Bland stipendiaterna finns idrottsutövare, ungdomsledare och kulturutövare. Hanna Öberg fick för andra året i rad ta emot Niclas Jonsson stipendium och kulturpriset på 25 000 kronor tilldelades författaren Karin Smirnoff.

Strålande event på soligt Solliden

Både stämningen och vädret var på topp under lördagens hemvändarevent på Skansen.

Hemvändareventet PS Saknar dig på Skansen blev en succé! Dagen bjöd på över tusen besökare, ett strålande väder och en härlig stämning. Flera av besökarna var antingen på väg – eller sugna – att flytta norrut igen. Förhoppningen är att besöket på Skansen kan få fler att välja Piteå och Skellefteå som hemstad.

Äntligen är isbanan öppen igen!

Välkommen ut!

Välkommen ut i ett fantastiskt vinterlandskap.

Fullt hus och stort intresse när Piteå och Skellefteå bjöd KTH-studenter på mingel

Sara Hermansson från Northvolt berättade att den nya batterifabriken kommer sysselsätta uppemot 3 000 personer.

Nyfikenheten var stor och stämningen på topp under fredagen, när kommunerna och ett antal företag från Piteå och Skellefteå besökte KTH. Syftet var att mingla med studenterna, berätta om vår expansiva region samt väcka intresset för att bo och leva i norr. Intressant och lyckat tyckte både studenter och deltagande företag.

Årets Lysande Nyhet är här!

Årets Lysande Nyhet "May"

För tolfte året i rad har parkavdelningen designat och tillverkat en unik och uppskattad Lysande Nyhet till första advent. Vi vill att motiv och placering ska bli en överraskning så vi är alltid hemlighetsfulla om våra planer. Nu får alla äntligen veta vad vi har hittat på - årets Lysande Nyhet ”May” strålar i Munksundsparken.

Premiär för seminarieserien Utveckling, Lärande och Forskning

– Det är värdefullt för mig som forskare att få samlas och diskutera resultaten av studien med olika berörda yrkesgrupper, säger Kristina Hansson, vetenskaplig ledare.

Nu har det första seminariet i serien för forskning och utveckling hållits i Piteå. Ett trettiotal personer fanns på plats vid Storstrands kursgård den 26 november för att lyssna på temat Lärares dilemman och möjligheter i en skola på vetenskaplig grund. Studien bygger på intervjuer med lärare som deltar i magisterutbildningen Forskning och utveckling i skolan.