Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Nytt projekt ska hjälpa unga på vägen mot jobb eller studier

Motivera och Aktivera - ett projekt som ska få fler unga till jobb eller studier.

Idag genomfördes en kickoff för ett nytt samarbetsprojekt med Piteå kommun som projektägare. Projektet heter Motivera och Aktivera och går ut på att korta tiden för personer i åldern 15-29 år från sysslolöshet till arbete eller studier. Projektet är ett samarbete mellan fyra kommuner och sträcker sig fram till mars 2022.

Traditionsenlig Grandag lockade mycket folk

Fartfylld uppvisning i skyddsarbete med nordiska mästaren Khepri och instruktören Anna-Karin Nilsson

Dagens Grandag på Grans Naturbruksgymnasium i Öjebyn var välbesökt och uppskattat av både stora och små besökare. Djuren är för många det populäraste inslaget, för Junior snart tre år är det maskiner som gäller. Junior älskar traktorer och det är bra att det erbjuds traktoråkning på Grandagen.

Långsiktigt förbättringsarbete börjar ge resultat

Socialtjänstens delårsrapport visar på ett bättre resultat för stöd och omsorg. Inom äldreomsorgen har kostnaderna däremot ökat.

Socialtjänstens delårsrapport från januari till och med augusti 2019 visar att Socialtjänsten i Piteå kommun fortfarande har ett underskott, men att tidigare kostnadsökningar inom stöd och omsorg bromsats upp. Inom äldreomsorgen har kostnaderna istället ökat till följd av hårt tryck på framför allt hemtjänsten.

Nytt samverkansprojekt mellan socialtjänst och psykiatri

Gunilla Granqvist, Sandra Bäckström, Maria Lundgren och Birgitta Perman gör skillnad för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykossjukdom.

Genom ett nystartat samverkansprojekt – Tidsam – erbjuds nydiagnostiserade personer med psykossjukdom eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hjälp att komma ut i arbetslivet eller att studera vidare. Projektet drivs i samverkan mellan socialtjänsten och den psykiatriska rehabiliteringsenheten vid Piteå sjukhus.

Investeringsbidrag för 2020

Till Idrottsföreningar och föreningar i landsbygden

Besöksnäringen slår rekord - igen!

Pite havsbad strand

Det råder inga tvivel om att Piteå är populärare än någonsin som semesterort och då speciellt för campinggästerna. Besöksnäringen fortsätter att växa i Piteå och omsatte rekordsumman 617 miljoner kronor 2018. Det är en procentuell ökning på över 10% från föregående år då resultatet landade på 551 miljoner kronor. Omsättningen ökar snabbare än antalet gästnätter vilket innebär att besökare spenderar allt mer på plats. En viktig hållbar utveckling för näringen.

Starta eget - kom igång snabbt och lyckas!

Starta eget kurs allt från hur du startar ditt företag till hur du skaffar kunder och kommer igång med din försäljning. Dessutom tips och råd om hur du håller koll på företagets ekonomi.

Piteå – en av Sveriges mest inkluderande kommuner

Piteå placerade sig bland topp tio i rankingen över Sveriges mest inkluderande kommuner.

Piteå placerar sig på en åttonde plats när tidningen Dagens samhälle rankar hur småstads- och landsbygdskommuner lever upp till Agenda 2030-mål som rör fattigdom, ojämlikhet samt fredliga och inkluderande samhällen. En stark demokratisk tradition och ett tryggt småstadsklimat är möjliga förklaringar till den framstående placeringen, säger kommunalrådet Helena Stenberg