Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Franska och Spanska elever på besök i Piteå

Fransyskorna Candice och Nina som har bott hemma hos en svensk tjej i Långnäs.

I veckan den 20-24 maj har elever från en skola i Girona, Katalonien och en skola i Nimes i Frankrike varit på besök på Sjulnässkolan. Besöket är ett samarbete genom Erasmusprojektet Connecting Woods. Eleverna har bott hemma hos svenska familjer. Två av de franska tjejerna Candice och Nina som har bott hemma hos en jämnårig svensk tjej i Långnäs.

Varför ska inte socialtjänsten bemöta individärenden i media?

Socialtjänsten uppdrag är komplext, mångfacetterat och väldigt viktigt. De människor som socialtjänsten möter ska känna sig trygga med att våra bedömningar grundar sig i de lagar som satts upp för att värna individen.

Elever på högstadiet får "Cannabis på schemat"

”Cannabis på schemat” handlar om att stärka elevernas kunskaper om drogens effekter och stärka medvetenheten om vikten av källkritik.

Projektet ”Cannabis på schemat” som pågått vid Strömbackaskolan i samarbete med Länsstyrelsen under fem års tid, får nu möjlighet att bedrivas vidare. Nu går Sparbanken Nord in och finansierar projektet i ett år. Projektet kommer nu att ha fokus på högstadieskolorna i Piteå och Älvsbyn.

Camilla tilldelas Svenska Akademiens svensklärarpris

Camilla Edvardsson Lundmark, svensklärare på Hortlax skola är nybliven pristagare.

Camilla Edvardsson Lundmark, svensklärare på Hortlax skola, är en av fem lärare som får ta emot Svenska Akademiens svensklärarpris 2019 för att hon i sin yrkesroll stimulerat intresset för läsning hos unga killar genom att de läser tillsammans med sina pappor.

Äldreomsorgens värd för en transnationell konferens

Grupparbete med representanter från Belgien, Finland och Sverige

Den 14-16 maj stod Äldreomsorgen i Piteå kommun värd för en transnationell konferens inom EU-projektet Empowering migrants for employment (EME). Vid konferensen deltog partners från Belgien, Finland samt ABF:s förbundsexpedition. Äldreomsorgens EU-projekt Employment for migrants är en del av detta transnationella projekt.

Piteå kommun satsar på elbussar

Om allt går enligt plan rullar elbussar som den här på Piteås gator från 1 juli 2020.

Från och med 1 juli 2020 kommer Piteås lokaltrafik att trafikeras av elbussar. Det gör Piteå till första kommun i Norrbotten – kanske i hela Norrland - där fordonsparken för tätortstrafiken består till 100 procent av elbussar. Det är resultatet av en långdragen upphandlingsprocess som närmar sig sitt slut.

Nimes, Girona och Sjulnäs samarbetar i Erasmusprojektet Connecting Woods

Roger Mikaelsson, Jeanette Viklund och Gunnar Lönnberg är tre av lärarna som jobbar med Erasmusprojektet Connecting Woods på Sjulnäs skola.

I veckan, den 20-24 maj kommer elever från en skola i Girona, Katalonien och en skola i Nimes i Frankrike på besök till Sjulnässkolan. Besöket är ett samarbete genom Erasmusprojektet Connecting Woods.

Torsdagsfika för besöksnäringen 23/5

Torsdagsfika i vardagsrummet

Välkommen på Torsdagsfika i Vardagsrummet! Här kommer det finnas möjlighet att mingla, knyta kontakter och fika.