Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Lågstadielärare tilldelas Svenska Akademien svensklärarpris

Gunilla och Anna har fått det ärofyllda svensklärarpriset.

Anna Brännström och Gunilla Lundström lärare åk 1-3 i Svensbyn och Böle får ta emot Svenska Akademien svensklärarpris 2022. De har i sin yrkesroll stimulerat intresset för läsning. Arbetssättet har entusiasmerat och engagerat elever, vårdnadshavare och kollegor i de två skolorna. Med god läsfärdighet öppnas dörrar till magiska, underbara och mystiska världar att besöka och bebo… och så läste eleverna lyckliga i alla sina dagar.

Parkchef avstängd i väntan på utredning

Under måndagen kom det till förvaltningschefens kännedom att en grupp inom parkavdelningen byggt en paviljong till avdelningschefens privata trädgård. Chefen är nu avstängd i väntan på en utredning.

Minimässa fredag 20 maj visar upp ett brett utbildningsutbud i Piteå

Det finns goda möjligheter att utbilda sig i Piteå.

De stora investeringarna i Norrbotten och Västerbotten innebär ett stort rekryteringsbehov. Många företag är redan idag i stort behov av rätt kompetens. För dig som drömmer om att utbilda dig eller byta bransch är tajmingen helt rätt. På fredag 20 maj anordnas minimässan "Möt din framtida utbildning" där bland annat yrkeskurser och utbildningar som ger goda chanser till jobb visas upp. Välkommen!

Lyckat koncept i förskolan, entreprenörskap som lärande

Ann-Sofie Gustavsson, rektor Piteå kommun tog emot pris för Årets UF-ambassadör

- För mig är det en stor ära att ta emot priset för Årets UF-ambassadör under Piteå Business Awards, det synliggör pedagogernas viktiga arbete som görs i förskolan. Där barnens möjligheter till nyfikenhet, skapande och entreprenörskaps får ta plats, flera av barnen kan vara våra framtida företagare, säger Ann-Sofie Gustavsson.

En kreativ medieverkstad för kompetensutveckling

IT-utvecklaren Ulla-Karin Lundgren är i full gång med att inreda en medieverkstad i Bergsviken.

En utforskande miljö där fokus ligger på att utveckla kunskaperna inom naturvetenskap, teknik, matematik, narrativt berättande, programmering och skapande i olika former. En kreativ medieverkstad för kompetensutveckling för pedagoger i Piteå kommuns förskolor, som i slutändan kommer barnen till gagn.

Vårplantering - bästa jorden får du från en egen kompost.

Nu går vi en härlig tid till mötes, då det äntligen börjar spira i marken

Jord som du köper i påse kan vara bekvämt och bra, men den kan aldrig jämföras med riktig kompostjord. Kompostjord är det absolut bästa att använda för att få en fin odlingsjord. Den gör din jord lättarbetad och dessutom påfylld med näring, mikroorganismer, maskar och organiskt material. Det är trädgårdens guld och det kastar man inte var som helst.

2 130 nya bostäder skapas innan 2030 – ny karta visar var

Det nya kartverktyget visar var det ska byggas nya bostäder i Piteå.

Det är i norr det händer! Under kommande år planeras för de största industrisatsningar som någonsin gjorts i regionen. Det innebär att Piteå kommer att växa, befolkningen öka och kommunen behöver planera för ytterligare bostäder, arbetsplatser och infrastruktur för att möta utvecklingen. En långsiktig planering för Piteås framtid pågår ständigt, men nu är det viktigare än någonsin. Nu lanseras en ny kartfunktion som ger en god överblick för bostadsutvecklingen i kommunen.

Äntligen betessläpp på Grans igen!

Koutsläppet är ett populärt arrangemang att besöka.

Dela glädjen! Tisdag 24 maj arrangerar Norrmejerier tillsammans med Grans naturbruksgymnasium betessläpp. Gården öppnar kl. 10 och ca kl. 11 springer korna ut på bete. Välkomna!