Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Ny behandlingsmetod riktad till våldsutövare

Välj att sluta. Det finns hjälp att få.

Fem av Piteå kommuns behandlare är nyutbildade i metoden Samtal om våld som riktar sig till vuxna personer som utövar våld i en nära relation. Syftet med behandlingsmetoden är att våldet ska upphöra.

Unik möjlighet till utlandsutbyten för Strömbackaskolan

Elever på Strömbackaskolan ska kunna erbjudas internationella erfarenheter eller utlandspraktik.

Strömbackaskolan är en av 138 svenska skolor och utbildningsorganisationer som har ackrediterats för att få finansiering från EU-programmet Erasmus+ fram till 2027. Det nya programupplägget med ackreditering ger en helt annan möjlighet till mer långsiktig planering. Ambitionen är därför att bygga upp ett system så att elever under sin treåriga period på Strömbackaskolan ska kunna erbjudas internationella erfarenheter eller utlandspraktik. Programmet inrymmer även fortbildning för personalen samt möjlighet att utveckla skolan inom strategiska områden.

Nästan 9 av 10 unga i Piteå upplever att de har god hälsa

Det är nittionde gången som enkäten ”Personligt” genomförts bland elever i skolår sju och nio i grundskolan, samt skolår två i gymnasieskolan.

Unga hälsas mäts årligen i undersökningen ”Personligt” där elever på högstadiet och gymnasiet svarar på en enkät. Svaren visar att de allra flesta ungdomarna i Piteå har en god självskattad hälsa. Den pågående pandemin har inneburit stora omställningar för hela skolväsendet, men trots det så ses inga större förändringar i resultaten för enkäten. Skolan får generellt höga betyg i undersökningen och allra högsta betyg får tillgången på datorer, lärarna och undervisningen.

Här är idrotterna för SM-veckan vinter 2022

I mars 2022 kommer Piteå att vara värd för SM-veckan och det är nu klart med 19 idrotter som gör upp om medaljerna.

Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan vinter 2022 i Piteå. Mattcurling och snowvolley är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat jujutsu, längdskidor och styrkelyft ska göra upp om medaljerna.

Förlängda restriktioner för inomhusträning till 3 maj

Restriktionerna förlängda till 1 april

Smittläget är allvarligt och den uppmaning som regeringen tidigare riktat till kommuner och regioner förlängs därför till 3 maj. Det innebär att Piteå kommun kommer att hålla simhallar och inomhusanläggningar stängda. Som tidigare omfattar det inte idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare samt yrkesmässig idrott. Kommunens utomhusanläggningar är fortsatt öppna under förutsättning att alla följer de allmänna råden.

Besiktning av Norrstrands fotbollshall

En första inspektion av hallens skador är nu gjord och arbetet med åtgärdsförslag fortsätter

Arbetsgruppen som leder den fortsatta processen med Norrstrands fotbollshall har besiktigat skadorna efter att området i anslutning till ventilationsutrymmena är avskottat och skadorna frilagda med hjälp av varmvatten.

Demokrati i fokus på digital konferens i Piteå

Demokratiministern Anna Lind under den digitala konferensen i onsdags.

Onsdag 17 mars genomfördes en digital demokratikonferens i Piteå, där demokratiministern Anna Lind medverkade. Konferensen var en av flera konferenser runt om i landet som Sveriges kommun och regioner (SKR) arrangerade med syftet att uppmärksamma att demokratin i Sverige firar 100 år.