KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Delegation från norra Sverige till Bryssel

Publicerad 2023-11-20 14:50:32
Kategori Näringsliv
 Foto: Piteå Science Park

Delegation från norra Sverige till Bryssel

Ulf Westerberg, innovationsledare på Piteå Science Park, är en av deltagarna när norra Sverige formerar en delegation för att informera om Norra Sveriges gröna omställning. Tillsammans med deltagare från industri, kommuner och akademi från Norrbotten och Västerbotten åker han till Bryssel för att delta i den årligen återkommande European Hydrogen Week den 20-24 november.

Det gemensamma budskapet är det växande ekosystemet för vätgas som nu möjliggör industrins, transportsektorns och samhällets gröna omställning med målet att intressera fler aktörer till norra Sverige.

Förutom en gemensam monter kommer man att arrangera nätverksevent och rundabordssamtal tillsammans med North Sweden European Office dit beslutsfattare på EU-nivå kommer att bjudas in för dialog.

Enligt Niklas Johansson, senior rådgivare vid North Sweden European Office i Bryssel, finns det stort intresse att lyssna till norra Sveriges ståndpunkter.

– EU förhandlar just nu om flera viktiga lagpaket som kommer att påverka norra Sveriges möjligheter i den gröna omställningen så det är ett perfekt tillfälle att lyfta våra intressen, säger Ulf Westerberg på Piteå Science Park.

De som kommer att ingå i norra Sveriges delegation är SSAB, H2 Green Steel, Nordion Energi, Ionautics, Liquid Wind, Zelk Energy, Lhyfe Sweden, Umeå Energi, Luleå tekniska universitet via CH2ESS, Umeå universitet, RISE, Swerim, Skellefteå kraft, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten, Invest in Norrbotten samt kommunerna Boden, Gällivare, Luleå och Piteå.

Sidan kontrollerad: 2023-11-20 14:50:32