Kommunhus/Stadshus

Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16

Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Här presenterar vi senaste nytt om mångfaldsarbetet. Idag är det främst aktualiteter från Piteå kommuns arbete med mångfald. Vi hoppas kunna komplettera med företag, föreningars och privatpersoners berättelser om saker de gör. För rättvisa, mot diskriminering, kränkningar och särbehandling. Vissa artiklar är hämtade från Piteå kommuns personaltidning Pitekvarten.

PiteEnergi diplomerades vid näringslivsfrukost

Linda Larsson, PiteEnergi (mitten), tog emot diplomet av kommunens Vera Renberg och Anders Lundkvist.

Under fredagens frukost med näringslivet mångfaldsdiplomerades det kommunala bolaget PiteEnergi. Som en del i bolagets arbetet har samtliga chefer, skyddsombud och fackliga representanter utbildats i likabehandling, diskriminering och jämställdhet.

Piteå stadsbibliotek lånar ut surfplattor

Lånetiden för Surfplattan är två timmar i bibliotekets lokaler.

Nu kan besökare på Piteå stadsbibliotek prova att läsa e-böcker, talböcker, digitala tidskrifter eller tidningar med någon av bibliotekets sex utlåningsbara surfplattor, så kallade Hublets. Det blir möjligt att surfa, lyssna på musik och se film var som helst i biblioteket. Det enda som krävs är ett bibliotekskort och en pinkod.

Nytt samverkansprojekt mellan socialtjänst och psykiatri

Gunilla Granqvist, Sandra Bäckström, Maria Lundgren och Birgitta Perman gör skillnad för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykossjukdom.

Genom ett nystartat samverkansprojekt – Tidsam – erbjuds nydiagnostiserade personer med psykossjukdom eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hjälp att komma ut i arbetslivet eller att studera vidare. Projektet drivs i samverkan mellan socialtjänsten och den psykiatriska rehabiliteringsenheten vid Piteå sjukhus.

Piteå - en av Sveriges mest inkluderande kommuner

Piteå placerade sig bland topp tio i rankingen över Sveriges mest inkluderande kommuner.

Piteå placerar sig på en åttonde plats när tidningen Dagens samhälle rankar hur småstads- och landsbygdskommuner lever upp till Agenda 2030-mål som rör fattigdom, ojämlikhet samt fredliga och inkluderande samhällen. En stark demokratisk tradition och ett tryggt småstadsklimat är möjliga förklaringar till den framstående placeringen, säger kommunalrådet Helena Stenberg

Pireva diplomerades för sitt mångfaldsarbete

Pireva diplomering för sitt mångfaldsarbete.

Piteå kommun har beslutat att aktivt arbeta för att Piteå ska kunna kalla sig MR-kommun 2021. En kommun där ett aktivt arbete pågår för att utveckla samhället till en plats där alla är lika mycket värda. Ett Piteå för alla. Under torsdagen den 25 juli uppmärksammades Pireva för sitt mångfaldsarbete.

Ropen skalla Ett Piteå för alla

I ett Piteå för alla är alla människor lika värda oavsett bakgrund, sexuell läggning eller handikapp.

I ett varmt sommar Piteå bjöd RFSL Pite älvdal in till Prideparad. För RFSL i Piteå älvdal är alla människors lika värde i fokus och med Pite älv pride hoppas man bidra till ett öppnare samhälle och främja utvecklingen för HBTQ-personer runt Piteå älv. Under året har de besökt Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och nu Piteå den 24-28 juli i samband med Piteå Dansar och Ler.

Cykelskola för utrikesfödda kvinnor

De genomförda cykelkurserna har innehållit både spänning och glädje från deltagare som verkligen visat vilja att lära sig.

Under tre tillfällen i maj anordnas en cykelskola utanför stadshuset. Åtta utrikesfödda kvinnor får chansen att lära sig cykla, en kunskap som underlättar i vardagslivet.

PSG mångfaldsdiplomerade

Piteå Summer Games verkar för en ökad mångfald och inkluderande värdegrund

Piteå Summer Games har tagit emot diplom för deras mångfaldsarbete. Arbetet med en värdegrund och vision som grundar sig i människors olika förutsättningar och ursprung, har pågått sedan 2015.

Kulturarenan ger glädje på gruppboenden

En hel värld av kulturupplevelser ryms på kulturarenan.se

Tillgång till kultur är ett mänskligt behov och en rättighet. På Piteås gruppboenden arbetar man aktivt med att använda Kulturarenan – en digital sajt som är fylld av en mängd konserter, föreställningar och utställningar. Det är genom ett flerårigt samarbete mellan Studio Acusticum och socialtjänsten som arbetet med Kulturarenan påbörjades under förra året.

SunPine diplomerades för sitt breda hållbarhetsarbete

Ulrika Hagman och Magnus Edin, SunPine

I samband med dagens näringslivsfrukost diplomerades SunPine av Piteå kommun för sitt arbete med mångfald. Företagets hållbarhetstänk sträcker sig långt utanför företagets produkter, tillverkade av restprodukter från skogsindustrin. De har tydligt tagit ställning och arbetar aktivt för mångfald och mänskliga rättigheter. Hållbarhet i ett brett perspektiv är en del av företagets DNA.

Sidan kontrollerad: 2019-09-18 14:19:27