Kommunhus/Stadshus

Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16

Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Här presenterar vi senaste nytt om mångfaldsarbetet. Idag är det främst aktualiteter från Piteå kommuns arbete med mångfald. Vi hoppas kunna komplettera med företag, föreningars och privatpersoners berättelser om saker de gör. För rättvisa. Mot diskriminering, kränkningar och särbehandling.

Cykelskola för utrikesfödda kvinnor

De genomförda cykelkurserna har innehållit både spänning och glädje från deltagare som verkligen visat vilja att lära sig.

Under tre tillfällen i maj anordnas en cykelskola utanför stadshuset. Åtta utrikesfödda kvinnor får chansen att lära sig cykla, en kunskap som underlättar i vardagslivet.

Välbesökt invigning av Ernst Träffpunkt

Ernst Träffpunkt hittar du på Storgatan 33.

Invigningen av Ernst Träffpunkt blev ett lyckat evenemang med alkoholfritt bubbel, snittar och underhållning av Francis Goossens.

SunPine diplomerades för sitt breda hållbarhetsarbete

Ulrika Hagman och Magnus Edin, SunPine

I samband med dagens näringslivsfrukost diplomerades SunPine av Piteå kommun för sitt arbete med mångfald. Företagets hållbarhetstänk sträcker sig långt utanför företagets produkter, tillverkade av restprodukter från skogsindustrin. De har tydligt tagit ställning och arbetar aktivt för mångfald och mänskliga rättigheter. Hållbarhet i ett brett perspektiv är en del av företagets DNA.

Projekt ska få fler nyanlända att lyckas i skolan

Nytt projekt ska få nyanlända att klara skolan.

I höstas startade ett projekt med syftet att få fler nyanlända att nå uppsatta mål i skolan och att fler ska komma in på nationella gymnasieprogram. Utforma rutiner och handlingsplaner, ta ett samlat grepp för elevhälsoarbetet samt kompetensutveckling för att lärare ska kunna jobba med språkutveckling i alla ämnen är exempel på aktiviteter i projektet.

PKF diplomeras för sitt mångfaldsarbete

I samband med firandet av internationella kvinnodagen diplomerades PKF - Piteå Kvinnliga Företagare & PiteKvinnor med Framåtanda för sitt mångfaldsarbete och sina insatser för Ett Piteå för alla. Diplomeringen är en del i ett gemensamt arbete i strävan mot ett öppet samhälle som präglas av en samhällsgemenskap med mångfald som grund.

Internationella kvinnodagen 8 mars

Fira internationella kvinnodagen på Kaleido

Varmt välkommen att fira internationella kvinnodagen på Kaleido. Vi bjuder på musik, berättelser och spännande möten.

Elever på Christinaskolan sprider kärlek

Ditt skratt lyser upp hela korridoren står det skrivet i hjärtat på ett av skåpen.

Det är Alla hjärtans dag och varje elev på Christinaskolan möts av ett hjärta på sitt skåp. Det är skolans Vi elever-team som tillverkat hjärtan med fina budskap till sina klasskompisar - en tradition som pågått i 16 år.

Danskraft – en satsning på ungas psykiska hälsa

Danskraft fokuserar på dans, rörelse och vila - utan speglar och krav.

Under vårterminen satsar Musik- och dansskola på Danskraft - ett må bra-projekt som i första hand riktar sig till tjejer, transpersoner och icke binära i åldern 13-19 år. Syftet är att skapa en trygg plats för dans, rörelse och vila, helt utan speglar och krav.

Röda korset diplomeras för sitt mångfaldsarbete

Ulla-Britt Boström, ordförande Röda Korset Pitekretsen, Vera Renberg, mångfaldsstrateg Piteå kommun och Medina Ahmed, inflyttad pitebo från Somalia som regelbundet medverkar i Röda korsets aktiviteter.

Idag diplomerades Röda Korset Piteåkretsen för sitt mångfaldsarbete och sina insatser för Ett Piteå för alla. Diplomeringen är en del i ett gemensamt arbete i strävan mot ett öppet samhälle som präglas av en samhällsgemenskap med mångfald som grund.

Piteå kommun till final i Svenska Jämställdhetspriset 2018

Helena Stenberg, kommunalråd, är stolt över Piteå kommuns jämställdhetsarbete.

Piteå kommun har valts till en av fem finalister som har möjlighet att vinna det Svenska Jämställdhetspriset 2018. I final är också Svenska Filminstitutet, Trollhättans stad, LRF:s jämställdhetsakademi och Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.

Sidan kontrollerad: 2018-10-15 16:33:36