Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Här presenterar vi senaste nytt om mångfaldsarbetet. Idag är det främst aktualiteter från Piteå kommuns arbete med mångfald. Vi hoppas kunna komplettera med företag, föreningars och privatpersoners berättelser om saker de gör. För rättvisa, mot diskriminering, kränkningar och särbehandling. Vissa artiklar är hämtade från Piteå kommuns personaltidning Pitekvarten.

Piteå stadsbibliotek lånar ut surfplattor

Lånetiden för Surfplattan är två timmar i bibliotekets lokaler.

Nu kan besökare på Piteå stadsbibliotek prova att läsa e-böcker, talböcker, digitala tidskrifter eller tidningar med någon av bibliotekets sex utlåningsbara surfplattor, så kallade Hublets. Det blir möjligt att surfa, lyssna på musik och se film var som helst i biblioteket. Det enda som krävs är ett bibliotekskort och en pinkod.

Nytt samverkansprojekt mellan socialtjänst och psykiatri

Gunilla Granqvist, Sandra Bäckström, Maria Lundgren och Birgitta Perman gör skillnad för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykossjukdom.

Genom ett nystartat samverkansprojekt – Tidsam – erbjuds nydiagnostiserade personer med psykossjukdom eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hjälp att komma ut i arbetslivet eller att studera vidare. Projektet drivs i samverkan mellan socialtjänsten och den psykiatriska rehabiliteringsenheten vid Piteå sjukhus.

Ropen skalla Ett Piteå för alla

I ett Piteå för alla är alla människor lika värda oavsett bakgrund, sexuell läggning eller handikapp.

I ett varmt sommar Piteå bjöd RFSL Pite älvdal in till Prideparad. För RFSL i Piteå älvdal är alla människors lika värde i fokus och med Pite älv pride hoppas man bidra till ett öppnare samhälle och främja utvecklingen för HBTQ-personer runt Piteå älv. Under året har de besökt Arjeplog, Arvidsjaur, Älvsbyn och nu Piteå den 24-28 juli i samband med Piteå Dansar och Ler.

Cykelskola för utrikesfödda kvinnor

De genomförda cykelkurserna har innehållit både spänning och glädje från deltagare som verkligen visat vilja att lära sig.

Under tre tillfällen i maj anordnas en cykelskola utanför stadshuset. Åtta utrikesfödda kvinnor får chansen att lära sig cykla, en kunskap som underlättar i vardagslivet.

PSG mångfaldsdiplomerade

Piteå Summer Games verkar för en ökad mångfald och inkluderande värdegrund

Piteå Summer Games har tagit emot diplom för deras mångfaldsarbete. Arbetet med en värdegrund och vision som grundar sig i människors olika förutsättningar och ursprung, har pågått sedan 2015.

Välbesökt invigning av Ernst Träffpunkt

Ernst Träffpunkt hittar du på Storgatan 33.

Invigningen av Ernst Träffpunkt blev ett lyckat evenemang med alkoholfritt bubbel, snittar och underhållning av Francis Goossens.

SunPine diplomerades för sitt breda hållbarhetsarbete

Ulrika Hagman och Magnus Edin, SunPine

I samband med dagens näringslivsfrukost diplomerades SunPine av Piteå kommun för sitt arbete med mångfald. Företagets hållbarhetstänk sträcker sig långt utanför företagets produkter, tillverkade av restprodukter från skogsindustrin. De har tydligt tagit ställning och arbetar aktivt för mångfald och mänskliga rättigheter. Hållbarhet i ett brett perspektiv är en del av företagets DNA.

Projekt ska få fler nyanlända att lyckas i skolan

Nytt projekt ska få nyanlända att klara skolan.

I höstas startade ett projekt med syftet att få fler nyanlända att nå uppsatta mål i skolan och att fler ska komma in på nationella gymnasieprogram. Utforma rutiner och handlingsplaner, ta ett samlat grepp för elevhälsoarbetet samt kompetensutveckling för att lärare ska kunna jobba med språkutveckling i alla ämnen är exempel på aktiviteter i projektet.

Internationella kvinnodagen 8 mars

Fira internationella kvinnodagen på Kaleido

Varmt välkommen att fira internationella kvinnodagen på Kaleido. Vi bjuder på musik, berättelser och spännande möten.

Språkstöd och handledning leder till arbete

Yasmine Grill och Ingela Sandström arbetar som språkstöd i projektet Lärande rekrytering.

I projektet Lärande rekrytering har en metod för språkstöd utvecklats. Syftet är att göra det enklare för utrikesfödda att få arbete och samtidigt underlätta kompetensförsörjningen i bristyrken inom Piteå kommun. Resultatet hittills är lyckat; genom handledd praktik i nära samarbete med språkstöden har närmare 70 procent av deltagarna gått vidare till arbete eller studier. Winta Tesfaslase är en av dem.

Sidan kontrollerad: 2019-09-18 14:19:27