Ny behandlingsmetod riktad till våldsutövare

Välj att sluta. Det finns hjälp att få.

Fem av Piteå kommuns behandlare är nyutbildade i metoden Samtal om våld som riktar sig till vuxna personer som utövar våld i en nära relation. Syftet med behandlingsmetoden är att våldet ska upphöra.

Demokrati i fokus på digital konferens i Piteå

Demokratiministern Anna Lind under den digitala konferensen i onsdags.

Onsdag 17 mars genomfördes en digital demokratikonferens i Piteå, där demokratiministern Anna Lind medverkade. Konferensen var en av flera konferenser runt om i landet som Sveriges kommun och regioner (SKR) arrangerade med syftet att uppmärksamma att demokratin i Sverige firar 100 år.

Piteå kommun skriver under deklaration för en stark demokrati

Helena Stenberg undertecknade deklarationen under en digital länskonferens där kommittens ordförande Peter Örn deltog

Den svenska demokratin fyller hundra år och kommittén Demokratin 100 år har tagit fram en deklaration för att stärka demokratin. Piteå kommun ställer sig bakom detta och har vid en konferens idag undertecknat ”Deklaration för en stark demokrati”.

Metod för arbetsintroduktion av utrikesfödda presenteras i livesändning

På torsdag intervjuas projektledare och verksamhetsutvecklare på Piteå kommuns Facebooksida om EU-projektet Employment for migrants.

I slutet av februari avslutas EU-projektet Employment for Migrants som drivits i drygt två år av socialtjänsten i Piteå kommun. Fokus i projektet har varit att hitta och utveckla metoder som underlättar för utrikesfödda kvinnor och män att arbeta inom äldreomsorgen.

Tillsammans för ett tryggare Piteå

Polisen och Piteå kommun har idag undertecknat en ny överenskommelse för samverkan.

Idag har polisen och Piteå kommun undertecknat ny överenskommelse för samverkan samt nya medborgarlöften. Polisen och Piteå kommun samverkar sedan många år med många olika brottsförebyggande åtgärder. För kommande två åren är det barn och unga, samt trygga miljöer som är i fokus. Grannsamverkan och att skapa bra möjligheter för att parkera cyklar kommer också att prioriteras under året.

4 miljoner till kompetensförsörjning

Projekt Lärande rekrytering 2.0 erbjuder kompetensutveckling inom områden där det idag råder arbetskraftsbrist för personer som står långt från arbete.

I ett sammanträde 3 december beslutade Strukturfondspartnerskapet att bevilja drygt 4 miljoner från Europeiska socialfonden (ESF) till projekt Lärande rekrytering 2.0. Projektet är ett samarbete mellan Piteå kommun, Företagarna och Arbetsförmedlingen.

Nu är Piteå officiellt en MR-kommun

”Var snäll mot andra och skaffa dig mer kunskap om mänskliga rättigheter.” Enkla men goda tips från kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist om hur man som individ kan bidra till ett Piteå för alla.

På FN-dagen den 24 oktober utropade sig Piteå kommun till MR-kommun vid en högtidlig, livesänd ceremoni från Stora Salen på Acusticum. Allt för att ge piteborna möjlighet att vara med på arrangemanget trots det rådande läget.

Rökfri gågata i Piteå

I sommar ska gågatan vara rökfri.

I sommar ska gågatan vara rökfri. Det är projektet Rökfri gågata som på prov plockar bort askkopparna längs gatan med undantag på Byxtorget. Bakgrunden är den striktare tobakslagen som trädde i kraft 1 juli 2019 som förbjuder rökning i vissa utemiljöer. Syftet är att Piteås välbesökta gågata ska vara ren, attraktiv och välkomnande för alla.

Barn och ungas hälsa i fokus för kommunens nya samordnare

Barn och ungas hälsa är en viktig fråga och för att utveckla arbetet ska insatserna samordnas på ett tydligare sätt.

För att organisera och utveckla kommunens arbete med stöd till unga har kommunstyrelsen beslutat att utse en samordnare. Uppdraget handlar om att skapa samsyn, synliggöra det som görs och ta tillvara kunskaper och erfarenheter för att kunna utveckla och sprida det vidare inom verksamheterna.

Sökes: Engagerade pitebor för vänskap

Det finns behov av många flyktingvänner i Piteå. Anmäl ditt intressse!

Enligt UNHCR befinner sig 70,8 miljoner människor på flykt. Några av dem kommer till Piteå. Nu jobbar samarbetsprojektet Nätverk Piteå för att nyanlända ska få en flyktingvän eller vänfamilj som ska underlätta den första tiden i det nya hemlandet.

Sidan kontrollerad: 2021-03-10 10:44:28