Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Här presenterar vi senaste nytt om mångfaldsarbetet. Idag är det främst aktualiteter från Piteå kommuns arbete med mångfald. Vi hoppas kunna komplettera med företag, föreningars och privatpersoners berättelser om saker de gör. För rättvisa, mot diskriminering, kränkningar och särbehandling. Vissa artiklar är hämtade från Piteå kommuns personaltidning Pitekvarten.

Piteå kommun skriver under deklaration för en stark demokrati

Helena Stenberg undertecknade deklarationen under en digital länskonferens där kommittens ordförande Peter Örn deltog

Den svenska demokratin fyller hundra år och kommittén Demokratin 100 år har tagit fram en deklaration för att stärka demokratin. Piteå kommun ställer sig bakom detta och har vid en konferens idag undertecknat ”Deklaration för en stark demokrati”.

4 miljoner till kompetensförsörjning

Projekt Lärande rekrytering 2.0 erbjuder kompetensutveckling inom områden där det idag råder arbetskraftsbrist för personer som står långt från arbete.

I ett sammanträde 3 december beslutade Strukturfondspartnerskapet att bevilja drygt 4 miljoner från Europeiska socialfonden (ESF) till projekt Lärande rekrytering 2.0. Projektet är ett samarbete mellan Piteå kommun, Företagarna och Arbetsförmedlingen.

Nu är Piteå officiellt en MR-kommun

”Var snäll mot andra och skaffa dig mer kunskap om mänskliga rättigheter.” Enkla men goda tips från kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist om hur man som individ kan bidra till ett Piteå för alla.

På FN-dagen den 24 oktober utropade sig Piteå kommun till MR-kommun vid en högtidlig, livesänd ceremoni från Stora Salen på Acusticum. Allt för att ge piteborna möjlighet att vara med på arrangemanget trots det rådande läget.

Kommun och kyrka fördjupar sitt samarbete i ny verksamhet

Kompassen öppnar måndag 12 oktober på Storgatan 33, nära Rådhustorget.

Piteå församling och socialtjänsten i Piteå kommun utökar sitt samarbete för människor som lever i en utsatt situation. På måndag öppnar en ny verksamhet – Kompassen – i Ernst Träffpunkts tidigare lokaler på Storgatan.

Studio Acusticum diplomerad för sitt mångfaldsarbete

Studio Acusticum vill fylla läktarna med mångfald.

Under morgonens Frukost med företagen fick Studio Acusticum diplom för sitt mångfaldsarbete. De är därmed den 14:e aktören som får diplom för att de aktivt bidrar i arbetet för Ett Piteå för alla.

Rökfri gågata i Piteå

I sommar ska gågatan vara rökfri.

I sommar ska gågatan vara rökfri. Det är projektet Rökfri gågata som på prov plockar bort askkopparna längs gatan med undantag på Byxtorget. Bakgrunden är den striktare tobakslagen som trädde i kraft 1 juli 2019 som förbjuder rökning i vissa utemiljöer. Syftet är att Piteås välbesökta gågata ska vara ren, attraktiv och välkomnande för alla.

Barn och ungas hälsa i fokus för kommunens nya samordnare

Barn och ungas hälsa är en viktig fråga och för att utveckla arbetet ska insatserna samordnas på ett tydligare sätt.

För att organisera och utveckla kommunens arbete med stöd till unga har kommunstyrelsen beslutat att utse en samordnare. Uppdraget handlar om att skapa samsyn, synliggöra det som görs och ta tillvara kunskaper och erfarenheter för att kunna utveckla och sprida det vidare inom verksamheterna.

Sökes: Engagerade pitebor för vänskap

Det finns behov av många flyktingvänner i Piteå. Anmäl ditt intressse!

Enligt UNHCR befinner sig 70,8 miljoner människor på flykt. Några av dem kommer till Piteå. Nu jobbar samarbetsprojektet Nätverk Piteå för att nyanlända ska få en flyktingvän eller vänfamilj som ska underlätta den första tiden i det nya hemlandet.

Idag firar vi samernas nationaldag

Den samiska flaggan är gemensam för hela Sápmi

Den 6:e februari är det samernas gemensamma nationaldag. Den gäller över hela Sápmi, som sträcker sig över Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Det är en samisk flaggdag och idag flaggar vi både med den samiska och den svenska flaggan utanför stadshuset i Piteå.

Idag hedrar vi offren i förintelsen och ger stöd åt de som kämpar för ett öppet samhälle

Förintelsen gjorde många barn föräldralösa.

Idag är det 75 år sedan fångarna i koncentrationslägret i Auschwitz befriades. Dagen är numera en internationell minnesdag för förintelsen, med syftet att hedra offren under förintelsen och ge stöd åt alla som kämpar mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism. Lär dig mer om förintelsen i Stadsbibliotekets utställningar och i litteratur på temat.

Sidan kontrollerad: 2019-09-18 14:19:27