Värdefulla i Piteå

KONTAKTA NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Besöksadress och kontaktuppgifter

Adress Stadsporten, Västergatan 10
Telefon Företagslots: 0911-69 70 00 
E-post 

Värdefulla i Piteå

På den här sidan kommer vi att göra ett nedstamp bland Piteås företag. Stora och små, kända och okända. De som verkar på en lokal marknad likväl de som verkar på en större marknad. För Piteå är ni alla lika VIP – värdefulla i Piteå.

Box Modul växer både på höjden och längden

Peter Nordlund, VD på Box Modul och David Wellborg, projektledare på Näringslivsavdelningen, Piteå kommun.

Box Modul i Öjebyn har under året tecknat ordrar för närmare 100 miljoner och vi passade därför på att besöka dem för att gratulera och höra mer om företagets framtidsplaner.

Storstrands Kursgård

Stefan Lundmark, Stina Eriksson, Lina Vikberg och Stina Johansson

Storstrand Kursgård har som så många andra anläggningar drabbats hårt av pandemin men är nu åter uppe på benen piggare än på länge.

Picknick Media

Företagsbesök hos Picknick Media

För 1,5 år sedan satt Daniel Melhag och John Wikstén inför sitt livs beslut. De arbetade då på stadens lokaltidning som precis blivit uppköpt av ett regionalt mediehus och planen var inte att de skulle följa med in i det nya företaget. Många av de kunder de då arbetade med stod därför utan digital leverantör för deras marknadsföring och där föddes idén om att starta företag för att fortsätta arbeta med de befintliga kunderna.

Bilkompaniet

Jens Hallberg, Felix Swärd och Christoffer Nilsson

Det säljs elbilar som aldrig förr hos landets bilfirmor och Bilkompaniet i Piteå är inget undantag. Deras nya bilhall & serviceanläggning lyser inbjudande bredvid Sundsgatan och vi blev lite nyfikna på flytten, elbilstrenden och hur de ser på framtiden - så vi på Näringslivsavdelningen åkte och hälsade på dem.

Jössgården

Torbjörn och Helene hälsar välkommen på sin fina gård

Vissa drömmer om den svenska idyllen - andra lever den och delar dessutom med sig av den. Mitt mellan Piteå och Luleå, i byn som heter Sjulsmark, ligger lantgården Jössgården.

Trixie - från grossist till helhetspartner

Maria med delar ut Trixie-familjen.

Nästa år firar Trixie 40 år i husdjursbranschen. Företaget som startade med försäljning av djurfoder i relativt liten skala under namnet PetFood, har under åren utökats med fler typer av produkter och betydligt större omsättning. Idag har man gått från att "bara" vara grossist till att bli en helhetspartner åt kunderna.

Sidan kontrollerad: 2021-06-29 15:43:19