Värdefulla i Piteå

KONTAKTA NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Besöksadress och kontaktuppgifter

Adress Stadsporten, Västergatan 10
Telefon Företagslots: 0911-69 70 00 
E-post 

Värdefulla i Piteå

På den här sidan kommer vi att göra ett nedstamp bland Piteås företag. Stora och små, kända och okända. De som verkar på en lokal marknad likväl de som verkar på en större marknad. För Piteå är ni alla lika VIP – värdefulla i Piteå.

Friluftsliv är hett i coronatider

Seved Viklund (t.h.) driver butiken fritid & Vildmarksliv med sin bror Johan Viklund.

Fiske, jakt och friluftsliv är ”coronavänliga” aktiviteter som kan utövas på egen hand ute i naturen. Det märks tydligt hos Fritid & Vildmark där största delen av verksamheten tuffar på ungefär som vanligt.

I Piteå är det inte bara "all about the money"

Srdan Jovic, platschef Hercules Armering i Piteå.

En solig vårdag besöker vi Srdan Jovic på Hercules Armering, en av våra nya pitebor som gillar pitebornas attityd. Företaget levererar klippt och bockad armeringsjärn till stora projekt och ser ljust på framtiden.

Ulligt och gulligt på fårgården Eufåria i Svensbyn

Josefin Lundberg med ett av årets lamm.

Det är slutet av april när vi besöker Josefin Lundberg som driver fårgården Eufåria. Men cirka 100 tackor i besättningen är det allt annat än lugnt. Det är nämligen tid för lamning och det kan komma att födas så många som 160-170 lamm, innan det är dags att släppa ut tackor och lamm på grönbete i slutet av maj.

Företaget som tänker stanna i stenåldern

Fr.v. Mattias & Linda Holmström samt Hans Öhgren

Bothnia Granit är ett av få stenföretag i Norrland och i år firar de hela 40 år i branschen. Företaget ligger i Öjebyn vid den så kallade kompositbyn och där tillverkar och säljer de allt från olika typer av byggsten, bänkskivor och marksten till gravstenar, skulpturer och trädgårdsfigurer.

Trisco nöter på

Verksamheten löper på som vanligt för Lars Bergdahl och hans kollegor på Trisco.

Hos Trisco Specialsnickeri i Öjebyn snurrar verksamheten på ungefär som vanligt. Just nu väntar några relativt stora leveranser av inredning både till den nya psykiatrin på Sunderby sjukhus och till Gällivare sjukhus.

Teknikmotståndaren som sänder yogaklasser på webben

Vivi-Anne leder idag yogaklasser via nätet.

När Vivi-Ann Sundberg kom hem från att ha instruerat på ett yogaretreat i Peru väntade tre fullbokade yogakurser. Dagen efter bröt coronan lös på allvar och vände upp och ner på världen.

Sidan kontrollerad: 2021-06-29 15:43:19