Värdefulla i Piteå

KONTAKTA NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Besöksadress och kontaktuppgifter

Adress Stadsporten, Västergatan 10
Telefon Företagslots: 0911-69 70 00 
E-post 

Värdefulla i Piteå

På den här sidan kommer vi att göra ett nedstamp bland Piteås företag. Stora och små, kända och okända. De som verkar på en lokal marknad likväl de som verkar på en större marknad. För Piteå är ni alla lika VIP – värdefulla i Piteå.

Sportringen Piteå - mer än bara en sportbutik

Sportringen i Piteå har funnits sedan 2009 och drivs av Johan Åhlund, som inte bara är en framgångsrik entreprenör, utan också en riktig sportnörd. Han vet vad som krävs för att utöva olika sporter och hur man väljer rätt utrustning.

ICA Norrfjärden

Stina Eriksson, Patric Lundström och  Viveca Jacobsson

Viveca Jacobsson och hennes familj tog över ICA Nära Norrfjärden för sju år sedan och i samband med det flyttat också till Piteå. De har en lång erfarenhet av företagen bl a har de drivit ICA Toppen i Kiruna. I dagsläget har Viveka 19 anställda men det är på många olika varianter av timmar/vecka. Sonen Gustav finns med i verksamheten och är den som förhoppningsvis ska ta över.

Youcall - En arbetsplats för engagemang och inkludering

Företagsbesök på Youcall

Senast i raden av företagsbesök gick till Youcall ute på Furunäsets företagsby. Här huserar verksamheten i ljusa lokaler i det före detta mentalsjukhuset. Dygnet runt, årets alla dagar arbetar det på uppdrag av statliga myndigheter, företag samt organisationer och har sedan 1996 blivit experter på allt ifrån gåvoservice till avancerade IT-supportuppdrag. De hjälper sina kunder med svarstjänst, kundtjänstfrågor, felanmälan, jour och krisberedskap.

Studio Acusticum - evenemangsarenan i Piteå

Roger Norén, konserthuschef på Studio Acusticum och Jessica Lindberg, näringslivsutvecklare på näringslivsavdelningen på Piteå kommun

En mindre delegation från Näringslivsavdelningen besökte Studio Acusticum och konserthuschef Roger Norén i veckan. Samtalet handlade om Piteå som evenemangsstad i stort och Roger beskrev Studio Acusticums arbete som konserthus och arrangör av både stora och små evenemang av varierande art.

Företagsbesök på försöksgården och Agro Park

Niklas Winblad von Walter, Marie Lundberg, Kata Nilsson och Petter Antti

Under måndagen besökte kommunalrådet Kata Nilsson och Näringslivschefen Niklas Winblad Von Walter Hushållningssällskapet Norrbotten/Västerbotten på försöksanläggningen Öjebyn Agro Park. Här bedrivs verksamhet som omfattar huvudsakligen försök- och demonstrationsodlingar av jordbruks– och trädgårdsgrödor, rådgivning och utvecklingsprojekt inom de gröna näringarna.

Frigiva gård - Ett hållbart jordbruk med högtflygande planer

Från vänster Desirée Nyman, Johannes Nyman, Karin Isaksson och Kata Nilsson

Frigiva gård i Altersbruk är en imponerande lantbruksverksamhet och ett föredöme för ett hållbart och effektivt jordbruk. Gården drivs av Desirée och Johannes Nyman, som tog över gården från Johannes föräldrar för ett par år sedan. Med 200 nötkreatur är Frigiva gård en produktiv lantbruksverksamhet, men det är de innovativa lösningarna och framtidsplanerna som gör den till en unik och intressant verksamhet.

Sidan kontrollerad: 2021-06-29 15:43:19