Värdefulla i Piteå

KONTAKTA NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Besöksadress och kontaktuppgifter

Adress Bryggargatan 14
Telefon Företagslots: 0911-69 70 00 
E-post 

Värdefulla i Piteå

På den här sidan kommer vi att göra ett nedstamp bland Piteås företag. Stora och små, kända och okända. De som verkar på en lokal marknad likväl de som verkar på en större marknad. För Piteå är ni alla lika VIP – värdefulla i Piteå.

Bilkompaniet

Jens Hallberg, Felix Swärd och Christoffer Nilsson

Det kan väl knappast gått någon förbi att det sedan ett år tillbaka står en helt ny bilhall längs Sundsgatan i Piteå. Bilkompaniets nya lokaler lyser inbjudande och vi blev lite nyfikna på deras historia, flytten och hur de ser på framtiden - så vi åkte och hälsade på dem.

Jössgården

Torbjörn och Helene hälsar välkommen på sin fina gård

Vissa drömmer om den svenska idyllen - andra lever den och delar dessutom med sig av den. Mitt mellan Piteå och Luleå, i byn som heter Sjulsmark, ligger lantgården Jössgården.

Trixie - från grossist till helhetspartner

Maria med delar ut Trixie-familjen.

Nästa år firar Trixie 40 år i husdjursbranschen. Företaget som startade med försäljning av djurfoder i relativt liten skala under namnet PetFood, har under åren utökats med fler typer av produkter och betydligt större omsättning. Idag har man gått från att "bara" vara grossist till att bli en helhetspartner åt kunderna.

Friluftsliv är hett i coronatider

Seved Viklund (t.h.) driver butiken fritid & Vildmarksliv med sin bror Johan Viklund.

Fiske, jakt och friluftsliv är ”coronavänliga” aktiviteter som kan utövas på egen hand ute i naturen. Det märks tydligt hos Fritid & Vildmark där största delen av verksamheten tuffar på ungefär som vanligt.

I Piteå är det inte bara "all about the money"

Srdan Jovic, platschef Hercules Armering i Piteå.

En solig vårdag besöker vi Srdan Jovic på Hercules Armering, en av våra nya pitebor som gillar pitebornas attityd. Företaget levererar klippt och bockad armeringsjärn till stora projekt och ser ljust på framtiden.

Ulligt och gulligt på fårgården Eufåria i Svensbyn

Josefin Lundberg med ett av årets lamm.

Det är slutet av april när vi besöker Josefin Lundberg som driver fårgården Eufåria. Men cirka 100 tackor i besättningen är det allt annat än lugnt. Det är nämligen tid för lamning och det kan komma att födas så många som 160-170 lamm, innan det är dags att släppa ut tackor och lamm på grönbete i slutet av maj.

Sidan kontrollerad: 2021-06-29 15:43:19