Årets by

Landsbygdsutveckling

Maria Öberg, samhällsutvecklare/landsbygd
Telefon 0911-69 61 95
E-post
 

Besöksadress Stadsporten, Västergatan 10


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Årets by

Årets by är ett hederstecken och stimulansåtgärd för den by/bygd i Piteå kommun som under året utfört en prestation som framstår som berömvärd förebild för andra byar och samhället i övrigt.

Jävre - årets by 2007

Genom samverkan, en stark vilja och tydliga mål har Jävre lyckats stärka sin identitet och livskraft, och ger både ung och gammal möjlighet att utvecklas, leva och bo.

Roknäs/Stockbäcken - årets by 2008

Årets by kännetecknas av ett brinnande engagemang och stark drivkraft. Med förenade krafter och stor beslutsamhet initieras och genomförs utvecklingssatsningar som gynnar bygden.

Lakafors/Pålmark - årets by 2009

Lakafors/Pålmark är ett lysande exempel på en liten idyllisk Piteåby som driver ett uthålligt och målinriktat utvecklingsarbete. Här finns många duktiga bybor och företagare med engagemang för bygdens utveckling, vilket resulterar i ett rikt förenings- och kulturliv som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter.

Långträsk - årets by 2010

Med optimism, framtidstro och stark sammanhållning är Långträsk ett utmärkt exempel på en Piteåby som i med- och motvind driver ett uthålligt och målinriktat utvecklingsarbete. Bygdens utveckling engagerar ett flertal företagsamma bybor och näringsidkare, vilket resulterar i ett rikt förenings- och kulturliv med ett stort utbud av aktiviteter.

Rosvik - årets by 2011

Rosvik kännetecknas av framåtanda, samverkan och entreprenörskap. Rosvik är ett utmärkt exempel på en by som bedriver framgångsrikt byautvecklingsarbete och är därför väl förtjänt av utmärkelsen "Årets by 2011" i Piteå kommun.

Arnemark - årets by 2012

Arnemark har många initiativrika medborgare och företagare som engagerar sig i byns utveckling, något som medför ett gynnsamt företagsklimat och ett levande föreningsliv. Arnemark är ett utmärkt exempel på en by som bedriver ett framgångsrikt byautvecklingsarbete.

Skomantjälen - årets by 2013

Skomanstjälen har en stark vi-anda, de som bor trivs och alla hjälper till när det behöver göras något för byns utveckling. Byborna i Skomanstjälen har gjort ett beundransvärt ideellt samarbete med renoveringen av byastugan, som krävde en total ombyggnation.

Koler - årets by 2014

Koler firar utmärkelsen Årets by 2014

Koler kännetecknas av ett brinnande engagemang och en stark drivkraft. Med stor målmedvetenhet och gemensamma krafter startas och genomförs utvecklingssatsningar som gynnar hela bygden. Byn har under lång tid arbetat med utvecklingsprojekt för att fylla sin attraktiva livsmiljö med aktiviteter som gagnar boende, sysselsättning och nyföretagande.

Sidan kontrollerad: 2024-01-09 10:41:33