Öppettider vardagar 8-16 (endast öppet för bokade besök under pandemin)

Medel beviljade till demokratiprojekt

Under temaåret Demokrati 100 år kommer kultur, park, fritid att genomföra ett antal demokratiprojekt.

Med anledning av temaåret Demokrati 100 år har Kultur, park, fritid beviljats projektmedel från Region Norrbotten för att genomföra aktiviteter som syftar till att öka kunskapen om och förståelsen för demokratifrågor. Inom projektet kommer fyra aktiviteter att genomföras under året.

Livskvalitet hela livet: Digital kultursatsning för äldre under 400-årsfirandet

Glädje och gemenskap genom delade kulturupplevelser är viktigt för hälsan.

Socialtjänsten och Kultur, park och fritid satsar på kulturupplevelser riktat till äldre som bor på särskilt boende. Genom samverkansprojektet Livskvalitet hela livet sätts fokus på att öka äldre personers gemenskap med hjälp av digital teknik. Tillsammans med Studio Acusticum har 6 filmer producerats för att berätta delar av Piteås historia kopplat till 400-årsjubileet. Filmerna kommer visas på kommunens äldreboenden som en del av firandet av Piteås födelsedag 12 maj.

Ny behandlingsmetod riktad till våldsutövare

Välj att sluta. Det finns hjälp att få.

Fem av Piteå kommuns behandlare är nyutbildade i metoden Samtal om våld som riktar sig till vuxna personer som utövar våld i en nära relation. Syftet med behandlingsmetoden är att våldet ska upphöra.

Demokrati i fokus på digital konferens i Piteå

Demokratiministern Anna Lind under den digitala konferensen i onsdags.

Onsdag 17 mars genomfördes en digital demokratikonferens i Piteå, där demokratiministern Anna Lind medverkade. Konferensen var en av flera konferenser runt om i landet som Sveriges kommun och regioner (SKR) arrangerade med syftet att uppmärksamma att demokratin i Sverige firar 100 år.

Piteå kommun skriver under deklaration för en stark demokrati

Helena Stenberg undertecknade deklarationen under en digital länskonferens där kommittens ordförande Peter Örn deltog

Den svenska demokratin fyller hundra år och kommittén Demokratin 100 år har tagit fram en deklaration för att stärka demokratin. Piteå kommun ställer sig bakom detta och har vid en konferens idag undertecknat ”Deklaration för en stark demokrati”.

Metod för arbetsintroduktion av utrikesfödda presenteras i livesändning

På torsdag intervjuas projektledare och verksamhetsutvecklare på Piteå kommuns Facebooksida om EU-projektet Employment for migrants.

I slutet av februari avslutas EU-projektet Employment for Migrants som drivits i drygt två år av socialtjänsten i Piteå kommun. Fokus i projektet har varit att hitta och utveckla metoder som underlättar för utrikesfödda kvinnor och män att arbeta inom äldreomsorgen.

Nu är Piteå officiellt en MR-kommun

”Var snäll mot andra och skaffa dig mer kunskap om mänskliga rättigheter.” Enkla men goda tips från kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist om hur man som individ kan bidra till ett Piteå för alla.

På FN-dagen den 24 oktober utropade sig Piteå kommun till MR-kommun vid en högtidlig, livesänd ceremoni från Stora Salen på Acusticum. Allt för att ge piteborna möjlighet att vara med på arrangemanget trots det rådande läget.

Kommun och kyrka fördjupar sitt samarbete i ny verksamhet

Kompassen öppnar måndag 12 oktober på Storgatan 33, nära Rådhustorget.

Piteå församling och socialtjänsten i Piteå kommun utökar sitt samarbete för människor som lever i en utsatt situation. På måndag öppnar en ny verksamhet – Kompassen – i Ernst Träffpunkts tidigare lokaler på Storgatan.

Rökfri gågata i Piteå

I sommar ska gågatan vara rökfri.

I sommar ska gågatan vara rökfri. Det är projektet Rökfri gågata som på prov plockar bort askkopparna längs gatan med undantag på Byxtorget. Bakgrunden är den striktare tobakslagen som trädde i kraft 1 juli 2019 som förbjuder rökning i vissa utemiljöer. Syftet är att Piteås välbesökta gågata ska vara ren, attraktiv och välkomnande för alla.

Barn och ungas hälsa i fokus för kommunens nya samordnare

Barn och ungas hälsa är en viktig fråga och för att utveckla arbetet ska insatserna samordnas på ett tydligare sätt.

För att organisera och utveckla kommunens arbete med stöd till unga har kommunstyrelsen beslutat att utse en samordnare. Uppdraget handlar om att skapa samsyn, synliggöra det som görs och ta tillvara kunskaper och erfarenheter för att kunna utveckla och sprida det vidare inom verksamheterna.