Landsbygdsutveckling – projekt

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!

Landsbygdsutveckling – projekt

Tre byar, tre garveri, tre bröder

Ett av Infjärdens tre garverier

Garverigruppen med projektledare Stina Brolin Bergman i spetsen har beviljats medel från Spira Mare för att se närmare på garverihistorian i Infjärden.

DigiBy - Digitala tjänster i byar

Piteå är först ut att testa digitala tjänster i bokbussen.

Piteå kommun deltar i projektet DigiBy (Digitala tjänster i byar) där Luleå tekniska universitet i samverkan med kommuner och regionala aktörer testar nya digitala tjänster i syfte att öka tillgängligheten till service i Norrbottens landsbygder.

UTLINK ledsystem för vandring

Solanderleden, utsikt från Högberget i Jävre.

Projektet UTLINK har som syfte att skapa förutsättningar för ett samlat och sammanhållet ledsystem för vandring i Norrbottens Kustland omfattande och i samverkan med Piteå, Älvsbyns, Luleås, Bodens, Kalix och Haparanda kommuner.

Största vindkraftsparken i Europa - Markbygden

Under 2018 byggs cirka 100 nya vindkraftverk i Markbygden.

I Markbygden etableras just nu Europas största landbaserade vindkraftspark. Den första etappen med ca 300 vindkraftverk färdigställs under året. Parallellt med detta driver Enercon arbetet inom etapp 2 och Luxcara ansvarar för etapp 3. Arbete pågår därför inom alla tre etapper just nu. Fullt utbyggd år 2025 kommer parken uppskattningsvis att innehålla 700-800 vindkraftverk. Utvecklingen går mot att det blir färre och högre verk med större effekt.