Mål 17 - Genomförande och globalt partnerskap

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (24/6-19/8) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål
Illustration av jorden kopplad i ett nätverk
Illustration av jorden kopplad i ett nätverk

Mål 17 - Genomförande och globalt partnerskap

Stärka genomförandemedlen och revitalisera det globala partnerskapet för hållbar utveckling

Genom partnerskap kan Piteå kommun skapa internationella samarbeten som främjar hållbar utveckling och jämställdhet, minskar ojämlikheter samt bekämpar klimatförändringar. Syftet är att stärka utvecklingen i Piteå och att bidra till de kommunala och de globala målen.

Piteå kommun är därför engagerad i ett flertal internationella samverkansprojekt - såväl inom EU som i övriga delar av världen. Vi har också två vänorter som vi har löpande utbyten med - Saint-Barthélemy i Västindien och Grindavik på Island.

Internationellt arbete

Piteå kommun är engagerade i ett flertal internationella samverkansprojekt - såväl inom EU som i övriga delar av världen. Vi har också två vänorter som vi har löpande utbyten med - Saint-Barthélemy i Västindien och Grindavik på Island.

Viss samverkan har syftet att utbyta konkreta metoder och erfarenheter inom utvalda områden. I andra samverkansprojekt är vårt främsta syfte att dela med oss av våra kunskaper, som ett led i arbetet för en globalt hållbar framtid.

Läs mer om det internationella arbetet

Barn och unga

  • Strömbackaelever var till St. Barthélemy för att uppföra ett "svenskhus" i februari 2020. Det var sex f.d. elever och lärare som reste dit för att under två veckor bygga upp huset som förproducerats i Piteå.  Husbygget var planerat sedan länge och det är ledningen och vänortsföreningen på St. Barth som framfört önskemål om att uppföra ett svenskhus. Ambitionen var att huset ska påminna om det sekel (1784-1878) som ön var en svensk koloni samt det vänortssamarbetet som finns mellan Piteå och St Barth. Det svenska arvet är fortfarande högst levande på ön. Läs mer

Gå med i en organisation

Ett av de bästa sätten för att göra skillnad på riktigt är att gå med i en organisation. Gå med i en organisation som arbetar med en fråga du brinner för och engagera dig. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Köp produkter från fattiga länder

Du kan stötta fattiga länder genom att skapa efterfrågan på produkter som produceras i länderna. Håll utkik efter Fairtrade-produkter – då hjälper försäljningen av produkten lokala producenter i fattigare länder.

Samarbeta med organisation

Som företag kan du undersöka dina möjligheter att samarbeta med en ideell organisation och se hur ni tillsammans kan uppnå lokala framsteg för att uppnå globala målen.

Engagera ditt företag

Som företag kan du undersöka dina möjligheter att samarbeta med en ideell organisation och se hur ni tillsammans kan uppnå lokala framsteg för att uppnå de globala målen.

Gilla inte bara – dela också!

När du ser något du på sociala medier om jämställdhet, klimatförändringen eller något annat viktigt: gilla inte bara, utan dela också! När du delar något i sociala medier så ser fler personer i ditt nätverk inläggen.

Sök partnerskap

Sök partnerskap och skapa samarbeten som främjar hållbar utveckling, minskad ojämlikhet och som bekämpar klimatförändringarna.

Prata med vänner

Prata med vänner om Globala målen och hur vi kan bidra till en hållbar utveckling, hjälp till att sprida kunskap om de framsteg och positiva exempel som finns. Världen blir bättre och vi kan vara del av den förändringen!

Gå med i en organisation

Ett av de bästa sätten för att göra skillnad på riktigt är att gå med i en organisation. Gå med i en organisation som arbetar med en fråga du brinner för och engagera dig. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Sprid information om en eller flera organisationer

Sprid kunskap till dina vänner och på sociala medier om organisationer som du är med i eller som finns för att skydda vår miljö, arbeta för de globala målen, utbildning för alla. Hjälp till att få medmänniskor att engagera sig. Källa: PIteå kommun

Sidan kontrollerad: 2024-05-03 13:56:10