Det här kan du som barn och ung göra - mål 12

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Det här kan du som barn och ung göra - mål 12

Skänk bort gamla elprylar eller kläder

Om har du massor med gamla elprylar eller kläder hemma som du inte använder längre – samla ihop dem och skänk till en organisation, till exempel Repris i Öjebyn, Röda korset på Annelund eller Lilla hjärtat  

Gå ihop med ett gäng kompisar och gör det tillsammans! Det är jättebra eftersom grejerna kan komma till användning samtidigt som du rensar upp hemma.

Lämna in och byt till dig hållbar läslust!

Besök Stadsporten på Västergatan 10. I ytan till vänster när du kommer in - Torget - visar förvaltning Samhällsbyggnad  upp olika satsningar och samhällsprojekt som pågår i Piteå. Torget är ett sätt att visa upp för dig och alla pitebor och andra besökare att ta del av det som händer på vår ort.

I lokalen hittar du också bokhyllan "Bokstöd" som är till för dig som vill ge bort dina böcker så att andra kan läsa dem och även plocka med dig böcker som du vill läsa. Bra va! "Bokstöd" är till för dig i alla åldrar. 

Plocka bär och annat som finns i naturens skafferi

Under bärsäsong, plocka bär så har du och familjen bär till vintern. Gott att ha på gröt ,  göra sylt av eller ha i bakverk. Om frysen redan är full med bär eller annat så kanske du kan ge bär till någon som har svårt att plocka själv. Kanske till din gammelfarmor eller en äldre granne? Förmodligen kommer de att bli jätteglada om du kommer med bär till dem. Att göra någon glad får en själv att må gott!

Det är hållbart att ta vara på naturens resurser. Det är närproducerat - utan  transportsträckor med lastbilar som påverkar miljön negativt. Det är gratis. Och det är  bra för din hälsa - både att plocka och att äta.

Sidan kontrollerad: 2020-09-22 16:11:22